15 Individu Mempunyai Jiran Dengan Perangai Yang Pelik Tetapi Lucu

Jiran, adalah orang yang tinggal paling hampir dengan kita. Mereka boleh menjadi jiran yang menyeronokkan atau menjengkelkan. Berikut ialah 15 gambar tabiat jiran-jiran yang luar biasa dan melucukan.

#1 “Jiran saya menjadikan balkoninya seperti kapal lanun”

Kredit: Imgur

#2 Mungkin ini adalah jiran yang paling pelik pernah dijumpai.

Kredit: Reddit

#3 Agaknya jiran ini tidak sabar untuk menyambut Krismas.

Kredit: Reddit

#4 “Saya melihat jiran saya sedang bermesyuarat dengan tembikai-tembikainya pada pukul 3 pagi.”

Kredit: Reddit

#5 Kebiasaannya orang akan membawa haiwan peliharaan mereka seperti kucing dan anjing keluar bersiar-siar dan pasangan warga emas ini pun mahu melakukan hal yang sama tetapi itu burung.

Kredit: Imgur

#6 “Jiran saya memberitahu dia telah membekukan seketul salji untuk baling kepada saya pada pertengahan Julai nanti. Tetapi lihatlah apa yang saya ada. Pasti permainan pada musim panas nanti menyeronokkan.”

Kredit: Reddit

#7 “Tujuan saya melekatkan pita pelekat pada penutup tong sampah ini ialah untuk menutup bahagian yang telah pecah. Tetapi jiran saya yang berumur 92 tahun menyangka saya hendak melabel nombor rumah kami.”

Kredit: Reddit

#8 “Balkoni atas adalah balkoni rumah saya yang didiami oleh dua orang lelaki manakala balkoni di bawah adalah balkoni jiran saya yang diduduki oleh dua orang gadis. Nampak sungguh ketara perbezaannya.”

Kredit: Reddit

#9 “Jiran saya memberi peringatan supaya tidak membuang puntung rokok di atas rumput di halaman rumahnya. Ini kerana kucing peliharaannya akan menyusup keluar pada waktu malam dan menghisap puntung rokok tersebut dan mereka sedang cuba untuk menghentikan tabiat buruk kucingnya itu.”

Kredit: Reddit

#10 Seorang jiran sengaja meletakkan anak patung ditepi tingkap rumahnya dengan tujuan untuk menakut-nakutkan orang yang lalu-lalang di situ.

Kredit: Reddit

#11 “Jiran kami suka menyalakan lampu suluhnya yang besar dan cahaya daripada lampu itu akan menerangi rumah kami pada waktu malam. Ayah benar-benar tidak menyukainya lalu meletakkan sebuah cermin di salah satu tingkap. Oleh itu, cahaya akan terpantul semula ke rumah jiran tersebut dan rumah kami akan kekal gelap seperti sebelum ini.”

Kredit: Reddit

#12 “Saya telah memelihara kucing liar yang berkeliaran sebelum ini dan menjaganya dengan baik di rumah. Tetapi kucing jiran saya telah membuntingkannya dan kami menerima hadiah ini di depan pintu rumah.”

Kredit: Imgur

#13 Jiran ini terlalu meminati cerita godzilla sehingga meletakkan patung besar itu di halaman rumahnya.

Kredit: Reddit

#14 “Jiran saya membawa kami sepinggan kuih semasa perayaan Krismas. Selepas makan semua kuih, kami dapati INI di bahagian bawah pinggan tersebut. (bukan untuk diletakkan makanan, barang ini boleh meracuni makanan. Untuk tujuan hiasan sahaja) “

Kredit: Reddit

#15 “Lihat Bob, saya telah mengecat pagar rumah saya.”

Kredit: Reddit

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Era Baru via CerKosong

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*