Foto DULU & KINI 6 Pelakon Kanak-kanak Popular Setelah Dewasa

Rasanya tak lengkap industri seni di negara kita ini tanpa bakat cilik daripada pelakon atau penyanyi kanak-kanak.

Senarai enam pelakon kanak-kanak popular yang kini sudah meningkat dewasa.

1. Fara Nadiah

Mungkin nama Fara Nadiah ini tidak begitu dikenali tetapi jika lihat wajahnya pasti anda kenal dengan pelakon cilik ini yang sangat popular dalam drama-drama melayu suatu ketika dahulu. Kini Fara sudah berusia 16 tahun dan semakin meningkat dewasa.

2. Erin Malek

Kalau anda masih ingat Erin Malek merupakan salah seorang pelakon kanak-kanak yang dicungkil bakatnya menerusi filem Tentang Bulan dan sejak dari filem itu namanya semakin mendapat tempat di dalam industri. Meski sudah kurang aktif berlakon kerana komitmen keluarga, namun Erin sudah pun mengumpul peminat sendiri.

3. Aedy Ashraf

Sebut sahaja nama Aedy Ashraf pasti ramai yang masih ingat dengan lakonannya semasa di zaman kanak-kanaknya. Kini Aedy dilihat sudah semakin meningkat dewas dan menjadi perhatian gadis-gadis kerana ketampanan yang dimilikinya.

4. Ezzrin Loy

Nama Ezzrin Loy mula popular menerusi siri komedi Ayadd yang disiarkan pada tahun 2008 dan sejak itu pelakon kanak-kanak yang juga merupakan adik kepada pelakon Elfira Loy ini dilihat semakin meningkat naik namanya dalam industri.

5. Fatin Afeefa

Ini seorang lagi pelakon kanak-kanak yang mula terkenal menerusi filem Tentang Bulan bersama Aedy Ashraf dan Erin Malek. Fatin masih lagi aktif dalam dunia lakonan dan yang terbaru dia merupakan salah seorang pelakon dalam drama bersiri Red Velvet bersama Neelofa dan Alif Satar.

6. Syafie Naswip

Bakat Syafie Naswip dalam lakonan memang tidak dapat dinafikan dan bakatnya ini telah dicungkil Allahyarhamah Yasmin Ahmad menerusi filem Mukhsin pada tahun 2007. Syafie juga telah menerima anugerah Pelakon Kanak-kanak Terbaik di Festival Filem Malaysia ke-20 melalui filem Mukhsin.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

sumber : mediahiburan

 

 

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*