Akhirnya Tamatkan pencarian, sukarelawan berkias Acap tidak hilang?. Ini penjelasan tuan punya badan

Kehilangan Mohammad Ashraf Hassan, 29, seakan masih lagi misteri. Selepas lebih daripada dua minggu dilaporkan hilang di Bukit batu Putih, Gopeng, Ashraf atau lebih dikenali sebagai Acap masih belum dijumpai.

Pelbagai usaha dan inisiatif diambil bagi membawa pulang Acap tetapi belum juga membuahkan hasil. Kehilangannya sejurus menyertai larian Ultra Gopeng betul-betul menggemparkan rakyat Malaysia.

Acap dah jumpa ke?

Namun begitu, semalam, salah seorang daripada kumpulan sukarelawan operasi mencariAcap telah memuat naik satu kenyataan yang diaggap memberi petunjuk dalam misi pencarian tersebut.

Alhamdulillah selesai sudah tugas kami disini.

Tengah hari ini kami beransur pulang. Satu pengalaman yang takkan dilupakan. Misi membantu keluarga Abg Zaid untuk mencari adiknya, Acap yang hilang tanpa jejak.

Kami sudah jalankan tugasan kami sebaik mungkin. Semoga informasi yang kami sudah sampaikan dapat membantu usaha di hari mendatang. InsyaAllah tak lama lagi settle lah tu.

Tak lupa juga kepada team yang padu dan semangat juang yang tinggi. Korang memang terbaik, memang redah tempat yang orang tak masuk punya. Syukur sebab telah berjaya rungkaikan dan sampai kepada konklusi akhir.

Jutaan terima kasih kepada Im Paskal, Uncle David, Abg Annuar, Rizal Tarzan, dan adik Zarul n team.

InsyaAllah persahabatan yang takkan putus. Sama-sama susah redah ke semua tempat tanpa henti dan all out sampai kita semua dpt jawapan bersama dan diserahkan kepada abang Zaid dan wakil PDRM. Hujan panas, terik mendung, sungai lumpur, semua kita dah redah, setakat netizen maki ni apa adahal gais.

Tak lupa juga, terima kasih kepada semua team yang terlibat baik secara rasmi atau sukarela. Sekalung tahniah dan penghargaan kepada pihak MOSARS, BOMBA, PDRM, ATM, dan semua unit lain yang terlibat. Semoga kita sama-sama tabah menghadapi jawapannya nanti.

Jangan bersedih teman… kita semua sudah all out berikan yang terbaik. Tiada lain niat kita semua sama, iaitu hendak membantu orang yang tengah susah dan kehilangan ahli keluarga.

Apapun jawapannya yang akan dibongkarkan oleh pihak PDRM nanti, kita terima dengan hati terbuka. Yang pasti ia akan memusnahkan segala mak nenek teori alam ghaib yang merapu dan meraban.

Tak lupa kepada semua gerakan-gerakan Ahlillah yang terlibat, para scanner, tracker, para pewaris yang Haq, jutaan terima kasih dan Alhamdulillah ala kulli haal kerana sudi membantu kami. Wa Nafaana wa iyyahum bi uluumihim fid Daaraini, Aamiin…

Akhir kata, kepada keluarga Asyraf semoga terus bertabah menghadapi segala jerit perih ini sehinggalah semuanya selesai. Kami disini mendoakan agar satu hari nanti saudara Asyraf tergerak hati hendak pulang dan dapat kembali ke pangkuan keluarga dalam keadaan selamat.

Ini penting agar kita semua sama-sama dapat mendengar jawapan dan penjelasan daripada tuan empunya badan sendiri. InsyaALLAH…Persoalan terakhir, Cui Bono?

“Muncul kecewa, hilang derita.”Sekian dan terima kasih.

Off record…

Habis bunian kena fitnah?

Menurut muat naik daripada Facebook Muhammad Mamzah, dia menjelaskan operasi mencari daripada kumpulannya sudahpun selesai dan memberitahu bahawa rumusan daripada kehilangan Acap akan dibongkarkan oleh pihak polis tidak lama lagi.

Harap pulang dalam keadaan selamat?

Kenyataan tersebut ditambah lagi dengan teka-teki sama ada benarkan Acap sudah pun ditemui dan berada di satu lokasi yang tidak diketahui.

Tunggu kenyataan daripada pihak berkuasa dan keluarga mangsa

Beberapa sukarelawan juga seolah-olah mengandaikan bahawa ada cerita di sebalik kehilangan Acap.

Assalamualaikum..

Hari ke-15 kehilangan “misteri”..Allah takdirkan saya dan pasukan kembali ke Gopeng untuk ketahui mengapa terlalu ramai perawat dan ustaz serta bomoh pawang datang ke sini “menjejak” mangsa tapi masih tidak di jumpai sebarang petunjuk..Hanya ramai yang ada sekadar “merasai” tapi tidak bersentuhan..Cuba memohon doa dari Allah mendapatkan jawapan dan petunjuk…Seolah olah “penduduk sini” tidak bersalah dan tidak ada kaitan langsung sama sekali…Dari malam semalam hingga Subuh saya bersama pasukan di satu tempat berdekatan Gua Kandu..Kami melakukan zikiran seperti biasa dan cuba “interaksi” dan sekali lagi mereka menyatakan mangsa memang tiada di sana walau pun di “alam sebelah”…Jika Mangsa tiada di “alam sebelah” jadi apakah maksud yang hendak di sampaikan?

Sesungguhnya ,Saya amat benar kurang faham apa yang sedang berlaku antara dunia nyata dan dunia ghaib…Kehilangan selama 15 hari tanpa sebarang petunjuk fizikal yang jelas..Walhal segala teknologi telah di gunapakai sama ada zahir atau batin..Hanya sekadar mendengar “suara memanggil” , “bunyi mendengus” dan lain lain.. Mungkin juga hanya permainan jin.. Khayalan dan halusinasi ..Pada pemahaman, seolah olah ada sesuatu yang telah berlaku tanpa kita semua sangka…Entahlah mungkin ilmu kami tidak cukup..

Sebelah petang saya mendaki Bukit Batu Puteh(3 beradik) kembali untuk melihat dan “merasai” kembali akan tetapi jawapannya tetap sama..

Ahh… apa yang berlaku sebenarnya?

Di takdirkan Allah,Sewaktu memasuki ke suatu tempat berhampiran satu gua..Allah telah hantarkan seorang hamba Allah yang berusia hampir 90 tahun dan sudah menetap sekitar kawasan itu 60 tahun..Kami asalnya 14 orang..Yang lain tiada rezeki hingga ke peringkat Allah temukan dengan hamba Allah ini dan hanya 6 dari kami sahaja di takdirkan bertemu berdepan jasad ke jasad dengan “hamba Allah” ini..

Cara “hamba Allah” ini hadir bagi saya seperti seorang “wali Allah” yang amat zuhud… Mengongsi juga beberapa ilmu dan rahsia gua gua di sana kepada kami…Dalam bentuk nyanyian atau syair ia datang mendekati kami dgn cara yang pelik dan aneh dengan cara beliau..

Zahir kerna beliau seorang manusia..Teringat salah seorang wali Allah di Indonesia cara dakwahnya hampir serupa…Biar saya rahsiakan kaedah ia mendatangi kami..Tapi dalam lagu nya itu tertera jawapan dalam persoalan semua..Persoalan yang bermain main di minda..

Yang menjadi teka teki.. kerna selama 60 tahun beliau di sana dan beliau cukup kenal dgn “penduduk” yang di katakan baik baik..

Mungkinlah kerna ada “lagak jantan” masuk ke “kampung orang” maka terjadi musibah tapi beliau memberi persoalan pada kami apakah benar ia telah hilang atau “dibuat hilang”?.Seolah olah jasad nya kekal di alam nyata tapi tidak berada di lokasi kejadian..Setiap jawapan beliau membuka minda kami akan beberapa hal..

Yang tak mampu saya tuliskan di sini..

Sejauhmana kebenaran maka saya serahkan pada Allah tempat bergantung..Moga kebenaran terbongkar jua.. Dan “mangsa” kembali ke jalan yang benar..Dan ini artikel akhir saya bagi kes seperti ini kerna saya rasa kisah ini “tamat” pada pandangan saya yang lemah dan tidak berfakta ini…Kita doakan yang terbaik untuk keluarga mangsa sabar dan tenang selalu…Pemikiran logik akal dan ghaib bergerak seiring…

“Konspirasi VS Realiti”

Wamakaru Wamakarallah Wallahu Khairulmakirin

Firman Allah Dalam surah Ali-Imran ayat 54 yg bermaksud:

“Mereka merancang , Allah juga merancang ,Sesungguhnya Allah sebaik-baik perancang”

Ehhh betul ke ni?

Rata-rata netizen seakan tertanya-tanya tentang kebenaran tersebut dan meninggalkan komen di Facebook milik Mamzah. Setakat ini beum ada sebarang maklum balas daripda pihak PDRM dan juga keluarga Acap mengenai perkembangan operasi pencarian itu.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Muhammad Mamzah, Pangiran Satria Aduka, Mohd Fitri via citemalaya

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*