Anggunnya Datuk Seri Siti Pakai Kebaya Tenun Pahang Dari Pnjara Penor

Penyanyi tersohor negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza kelihatan anggun menggayakan kebaya dari kain tenun Pahang ketika menghadiri majlis sidang media di Istana Budaya, semalam (Khamis).

Siti ketika ditemui Gempak berkata, baju kebaya yang digayakan semalam agak istimewa kerana ia dari bengkel Tenun Penjara Penor, Pahang.

“Cantik tak kebaya Siti? Ini kebaya dari penjara Bengkel Tenun Pnjara Penor yang penaungnya Raja Permaisuri Agong kita.

“Jahitannya bagus, kainnya juga berkualiti dan selesa,” katanya sambil memuji air tangan banduan Pnjara Penor.

Siti turut memuat naik beberapa foto dirinya menggayakan kebaya tenun Pahang berona lembut itu berlatar belakangkan Panggung Sari, Istana Budaya di laman sosial Instagram dan telah mendapat pujian warga net.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saya menggayakan kebaya dari kain tenun Pahang hari ini. Di majlis sidang media Karya Agung Pak Ngah ( Datuk Suhaimi Mohd Zain) bersama Orkestra Tradisional Malaysia dan Dato’ Sri Siti Nurhaliza pada 14 dan 15 November 2019, bermula jam 8.30pm di Panggung Sari, Istana Budaya. Artis yang terlibat @ctdk, @erniezakri @asmidarisme @syamel_official dan Roger. Harga tiket bermula dari RM86, RM116, RM236, RM276, RM296, RM366, RM446 dan RM556, boleh dibeli melalui dalam talian dengan melayari www.airasiaredtix.com bermula 7 Oktober 2019 atau terus ke kaunter box office Istana Budaya, dibuka dari jam 10am hingga 5pm. Terdapat diskaun sebanyak 10 peratus kepada golongan OKU, warga emas dan pelajar. . @rizmanruzaini @epie_temerloh

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) on

Siti ditemui ketika majlis sidang media Karya Agung Pak Ngah bersama Orkestra Tradisional Malaysia dan Dato’ Seri Siti Nurhaliza.

Bercakap mengenai konsert istimewa tersebut yang bakal berlangsung pada 14 dan 15 November itu nanti, Siti berkata, dia tidak mengambil masa yang lama untuk menyatakan persetujuannya terlibat dalam konsert itu.

Antara sebab utama yang menyebabkan bintang nombor satu ini dalam menjayakan konsert tersebut adalah kerana rasa kasihnya kepada Allahyarham Pak Ngah atau Datuk Suhaimi Mohd Zain.

“Apabila Mak Ngah (isteri Pak Ngah) bagitahu ada konsert tribute buat arwh, saya tak ambil masa lama untuk kata ‘ya’.

“Pak Ngah itu dah macam ahli keluarga saya. Beliau juga guru saya yang banyak memberi tunjuk ajar dalam industri muzik.

“Arwh yang bawa saya selepas bergelar juara pertandingan Hiburan Minggu Ini (HMI) pada 1995 dan menaikkan nama saya menerusi lagu-lagu ciptaanya,” katanya.

Tambah Siti lagi konsert ini akan menjadi lebih menarik dengan kehadiran Orkestra Tradisional Malaysia (OTM).

Selain Siti, turut ditampilkan Ernie Zakri, Syamel, Asmidar dan Rojer yang sudah tentu akan memantapkan lagi perjalanan konsert nanti.

Harga tiket bermula dari RM86 sehingga RM556 boleh dibeli melalui dalam talian dengan melayari www.airasiaredtix.com bermula 7 Oktober 2019 atau terus ke kaunter Box Office Istana Budaya.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Gempak

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*