“Baiknya mak mertua dia” – Gara-gara Menantu Mengidam Nak Minum Milo, Mentua Sanggup Kejar Lori Milo!

Admin nak ingatkan kepada bakal bapa di luar sana, jangan main-main dengan rasa mengidam ibu mengandung ni. Kalau dorang nak jugak satu-satu makanan tu, eloklah korang carikan makanan tu cepat. Haa kang merajuk korang jugak yang susah.

Tapi admin salute lah dengan ibu bapa mentua seorang wanita ni sebab sanggup kejar lori milo gara-gara nak tunaikan permintaan menantu yang sedang mengandung. Wahhh! 

 

“Bini aku mengandung mengidam nak minum air milo lori, mak ayah aku terserempak dengan lori milo dorang kejar weh!”

Menerusi posting viral oleh netizen bernama Azmer di Twitter, dia telah berkongsi kisah ibu bapanya yang sanggup menahan lori milo demi nak tunaikan permintaan menantu yang sedang mengidam. 

Menurut Azmer, isterinya dah mengidam sejak usia kandungan 2 bulan lagi nak minum milo lori. Pun begitu hajatnya masih tak tercapai walaupun usia kandungan dah meningkat ke 8 bulan.

Meskipun dah dapat tahan lori milo, melalui video kat atas tu, isterinya masih tak dapat minum sebab abang milo tu cakap dorang tak bancuh milo tu lagi. Tapi dorang ada suggest lah tempat lain yang ibu hamil ni boleh pergi untuk minum milo fresh dari lori!

“Bestnyaaa kalau dapat mama mentua begini” 

Rata-rata netizen yang membaca posting ni rasa teruja sangat tengok effort ibu bapa mertua yang sanggup kejar lori milo demi untuk menantu seorang. Mother dan father in law macam ni lah yang jadi idaman ramai!

Sumber: Twitter

“Lepas ni nak mengidam diam-diam je sebab…” 

Berikutan viralnya posting ini, si ibu hamil pun sempat komen tweet suaminya tu. Katanya dia rasa bersalah pulak sebab susahkan ibu bapa mentuanya. Yelah kan sampai kejar lori milo.

Tapi apa yang admin boleh katakan, you’re one lucky girl tau dapat FIL dan MIL yang baik hati!

Min doakan semoga si ibu selamat bersalin dan dipermudahkan kelahiran baby yang comel. Amin! 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Lobak Merah

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*