“Saya Dih1na, Dik3ji Di Media Sosial & Hampir Hilang Job” – Syafie Naswip Akui Tert3kan, Buat Lap0ran PoIis

Pelakon terkenal Syafie Naswip mengakui sangat tert3kan dengan berita yang disebarkan dan perkara terbabit menyebabkan dirinya dis3rang dengan pelbagai t0hmahan daripada warganet.

“Ketika itu saya dan adik saya mengusahakan perniagaan kecil-kecilan menjual jeruk yang kami panggil MaBoi. Tapi apabila lap0ran tersebut tersebar, saya jadi malu untuk berjumpa dengan orang.

“Perniagaan yang dijalankan untuk menampung saat-saat tidak ada ‘job’ terpaksa dihentikan kerana saya yang sepatutnya menghantar kepada pelanggan, tapi saya tidak mampu berdepan dengan mereka,” kata Syafie.

Tambah bintang filem Mukhsin ini lagi, dia juga hampir kehilangan tugas pengacaraan untuk satu stesen televisyen kerana mereka bimbang dengan tvduhan yang dilemparkan.

“Mujur pengurus saya meyakinkan kepada pihak produksi bahawa saya boleh melakukan tugas tersebut dan kes tersebut tidak akan mengganggu jadual penggambaran,” tambah Syafie lagi.

Menurut Syafie, dia mendapatkan nasihat peguamnya, Muhammad Ashraff Mohd Diah daripada Ashraff Al-Hirzan & Associates dan beliau mencadangkan untuk membuat lap0ran p0lis.

“Saya bersama peguam saya ke Ibu Pejabat P0lis Daerah Shah Alam pada 5 Ogos lalu untuk membuat lap0ran p0lis mengenai tudvhan yang tuIar di semua media dan portal yang menvduh saya mengamalkan hubungan sejenis. 

“Tuduhan itu timbul daripada lap0ran polis yang dibuat oleh pihak satu lagi. Jadi saya memohon agar pihak p0lis dapat membuat siasatan terhadap f1tnah tersebut di bawah kanun kes3ksaan,” tambah Syafie.

Pihak Gempak turut menghubungi peguam yang mewakili Syafie untuk mendaparkan komen berkenaan isu ini.

“Pihak kami menasihati Syafie untuk membuat lap0ran p0lis terhadap t0hmahan dan f1tnah terutamanya berkenaan isu beliau mengamalkan hubungan s0ngsang.

“Jadi, pihak kami serahkan kepada pihak p0lis untuk menyiasat berkenaan perkara tersebut di bawah Akta Jnayah F1tnah,” kata Ashraff.

Syafie Naswip bersama peguamnya, Muhammad Ashraff Mohd Diah daripada Ashraff Al-Hirzan & Associates

Syafie membuat laporan p0lis di bawah Akta Jnayah F1tnah (D3famation Act 1949) Seksyen 499 dan jika sabit kesalahan boleh dikenakan hvkuman d3nda atau pnjara tidak lebih dua tahun atau kedua-duanya sekali di bawah seksyen 500. 

Sebelum ini, Syafie dan pelakon Aishah Azman bertunang pada satu majlis yang diadakan pada 7 April 2019 bertempat di Forest Valley Hall, Cheras.

Namun, kedua-dua pasangan itu mengambil keputusan untuk memutuskan pertunangan pada 21 Julai tahun yang sama.

Tidak sampai seminggu tali pertunangan putus, Aishah membuat lap0ran p0lis mengatakan dirinya dibelasah (bekas) tunangnya kerana berang apabila dia memintanya memutuskan hubungan s0ngsang dengan kenalannya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. Alhamdulillah segala pujian hanya utk Allah.

A post shared by Syafie Naswip (@syafienaswip) on

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Gempak

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*