“Sak1t Ya Ampun, Beberapa Kali Push…”- Kongsi Cerita Proses Bersalin, Netizen Puji Kecekalan Bekas Isteri PU Abu

Bekas isteri kepada Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan, Ain Afini bersyukur kerana proses melahirkan anak sulungnya, Muhammad Adam Aysar dipermudahkan.

Menceritakan pengalaman pertama kali melahirkan anaknya itu, Ain mengalami k0ntraksi yang sangat menyak1tkan dan tidak dijangka.

Malah anaknya perlu diberikan ant1bi0tik selepas dilahirkan.

“Apa persamaan keychain ni dengan gambar sebelah? Samaaaa! Satu dalam bentuk keychain. Ni gambar masa hari pertama permata umi lahir, Iebam tangan sebab on ant1bi0tic tapi anak umi ni kuat walaupun halus je masa lahir. .

“Allah rezekikan masa nak bersalin mudah sangat alhamdulillah. Masa contraction je rasa apakah perasaan ini hahaha sak1t ya ampun tapi beberapa kali push dah selamat lahir. Lepas bersalin siap boleh jalan laju sebab tak rasa sakit apa…rezeki kat situ,” tulisnya.

Ain berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalau suatu hari nanti kamu ingin beristirehat – silakan. Ambil lah seberapa banyak masa yang kamu mahu, kumpulkan semula kekuatan mu, camtumkan semua kepingan itu. Nanti andai kamu jatuh lagi hingga tak mampu bangun, ingatlah Allah sedang memandangmu. Yang selalu sayang dan ada denganmu. Jaga hatimu kerana hati ini paling sukar untuk dijaga, jika dengan pergi sebentar mampu menjaga hati ; silakan ambil masamu ya. Biar nanti mereka yang bersama kamu akan merasa damai kerana tenangnya hatimu. Yang ikhlas pasti akan terkehadapan 🍁 . . Btw shawl yang ain pakai ni lembut sejuk bestttt! Senang bentuk tapi part paling best kat tempat panas pun kain still rasa sejuk dan tak panas pun. Ada banyak design yang lawa kat @beauty.pristine @beauty.pristine @beauty.pristine ✨

A post shared by عين عفيني (@ainafini_) on

Menerusi perkongsian tersebut dia memuat naik foto bayinya saat baru sahaja dilahirkan.

Entri tersebut mendapat perhatian pengikutnya yang rata-rata memuji kecekalan serta ketabahan Ain melahirkan anaknya ketika sudah menjadi ibu tunggal.

Terdahulu, Ain dic3raikan oleh PU Abu kerana mend4kwa dirinya tidak sanggup dimadukan dengan seorang janda berusia 24 tahun, dikenali sebagai Hana Azraa.

Ain mengundang simpati netizen apabila dia dic3raikan suami ketika sedang sarat hamil tujuh bulan dan selamat melahirkan anaknya pada 7 Jun lalu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Apa persamaan keychain ni dengan gambar sebelah? Samaaaa! Satu dalam bentuk keychain. Ni gambar masa hari pertama permata umi lahir, lebam tangan sebab on antibiotic tapi anak umi ni kuat walaupun halus je masa lahir. . . Allah rezekikan masa nak bersalin mudah sangat alhamdulillah. Masa contraction je rasa apakah perasaan ini hahaha sakit ya ampun tapi beberapa kali push dah selamat lahir. Lepas bersalin siap boleh jalan laju sebab tak rasa sakit apa 😂 rezeki kat situ. . . Korang kalau nak buat keychain khas untuk anak-anak boleh buat kat @rezqicustom @rezqicustom @rezqicustom . Untuk letak kat bag sekolah anak anak ka atau untuk pasangan pun boleh. Pi tengok IG depa tau, semua lawaaaa sangat masyaAllah terima kasih @rezqicustom ♥️

A post shared by عين عفيني (@ainafini_) on

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Gempak

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*