“Pengorbanan Seorang Sahabat Buat Ramai Seb4k” – Hafiz Mahamad

Pengorbanan seorang sahabat… begitulah perkongsian yang dapat kita berikan apabila tular di media sosial hari ini mengenai seorang pengguna fb yang menggunakan nama Hafiz Mahamad yang telah memuat naik satu video tentang sahabatnya yang sedang s4kit akib4t Str0k.

Perkongsian tersebut mendapat 4 ribu komen dan 9.6k shares yang rata2 mendoakan kesembuhan sahabatnya dan memuji keikhlasan beliau menjaga sahabat beliau.

Menurut beliau, sahabatnya itu sebelum ini tidak sakit tetapi disebabkan kerja yang berlebihan setiap hari dari pukul 8.30 pg sehingga 11.00mlm menjadikan kesihatan sahabatnya itu semakin merosot dan menyebabkan beliau mendapat peny4kit str0k.

Melalui perkongsian itu dapat dilihat yang saudara hafiz membawa sahabatnya itu ke hospital untuk pemeriksaan dan sanggup terbang dari kuala lumpur untuk membawa sahabatnya itu, sahabat yang sejati.

Menurutnya, sahabat itu merupakan sahabat yang membesar bersamanya dari kecil sehingga dewasa yang menjadikan sahabat tersebut adalah orang yang rapat dengannya.. “siapa antara kita yang senang, kita tolong antara yang susah” & Alhamdulillah Allah s.w..t bagi saya rezeki, kemampuan untuk bantu sahabat ini, sebelum mengakhiri perkongsian tersebut.

 

Sumber : Fb Hafiz Mahamad

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*