“Sebelum ni pernah bagi am4ran” – Gadis Ced3ra Terhemp4s Atas Batu, Pengusaha Sukan ‘Rope Swing’ Rupanya Tiada Lesen

Pada 27 September lalu, kita dikejutkan dengan berita seorang gadis yang ceder4h par4h selepas terhemp4s ke batu dan terjatuh ke dalam sungai sewaktu melakukan aktiviti ‘Rope Swing’ di Kuala Kubu Bharu, Selangor.

Siti Halijah Abd Rahim, 33 dikhabarkan pat4h tul4ng belakang akibat terjatuh dari ketinggian 10 meter kerana berlaku masalah teknikal pada kabel.

 

 

Tiada lesen, pernah beri ama4ran tapi tidak dipeduli

Terkini, menerusi laporan Selangor Kini, pengusaha sukan Rope Swing tersebut tidak memiliki lesen yang sah untuk menganjurkan aktiviti tersebut. Haa biar betul?

Perkara ini dimaklumkan sendiri melalui EXCO Sukan Selangor, Mohd Khairudddin Othman. Beliau mengatakan pihak Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) tidak pernah mengeluarkan kebenaran dan lesen kepada penganjur untuk menjalankan aktiviti berkenaan sejak 2017.

“Mereka pernah mendapat am4ran dari pihak polis untuk menghentikan operasi itu, tetapi gagal menurut arahan dan masih meneruskan aktiviti berkenaan sehingga berlaku kejadian yang tidak diingini,”

“Susulan ke3s pada minggu lalu, MDHS telah mengeluarkan notis untuk menghentikan aktiviti terbabit dan mengosongkan kawasan terbabit.”

Tambah beliau, sukan ‘Rope Swing’ ini akan dibenarkan kembali selepas pihak mereka mengkaji dan mempertimbangkan peraturan berkaitan di bawah sub program pemurnian pelancongan di Selangor.

Alahai takde lesen rupanya. Korang lepas ni kalau nak join mana-mana aktivti lasak pastikan check dulu pengusaha ada lesen ke tak. Benda libatkan ny4wa ni jangan buat main-main.

Sumber : Lobak Merah

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*