Ustaz Ebit Lew Ded4h Keadaan Terkini Dato M Daud Kilau, Tak Sangka Walau Dah Uzvr Tetap Senyum Melayan Tetamu

Pendakwah bebas dan usahawan yang dermawan, Ebit lew telah meluangkan masa untuk mel4wat penyanyi yang dulu terkenal dengan lagu cek mek molek iaitu Dato M Daud Kilau yang kini sedang uzvr di kediaman beliau..

Walaupun sedang dalam keuzuran tetapi Dato M Daud Kilau masih senyum ceria dan semangat untuk melayan tetamu.

Menurut Ustaz Ebit Lew, beliau berkongsi hadiah dengan Beliau dan beliau juga sempat menyanyikan lagu untuk Ustaz Ebit Lew.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sebak sayu hati rasa baru ziarah Dato M Daud Kilau dan datin di Bagan Dato. Walau uzur beliau masih senyum ceria semangat melayan tetamu. Sedap laksa. Beliau berdoa bersama-sama tadi. Lemah lembut orangnya. Tak bagi kami balik kalau tak makan. Semua kru kena makan..saya suap beliau. Katanya kali pertama ni kena suap dengan ustaz. Alhamdulillah saya berkongsi sedikit hadiah dengannya. Ulang-ulang cakap terima kaseh. Dan banyak sangat ni. Tak nak ustaz susahkan ustaz. Apalah sangat dengan hadiah berbanding doa dari yang baik dan mulia. Doakan saya yer. Doakan supaya Dato M Daud Kilau sihat dan diberi kekuatan umur panjang memberi manfaat untuk ummah dan ibadah. Tadi beliau sempat menyanyi bersama. Macam dengar dekat radio lagi. Sedap suara.

Siaran dikongsi oleh Ebit Lew (@ebitlew) pada

Seb4k sayu hati rasa baru ziarah Dato M Daud Kilau dan datin di Bagan Dato. Walau uzvr beliau masih senyum ceria semangat melayan tetamu.

Sedap laksa. Beliau berdoa bersama-sama tadi. Lemah lembut orangnya. Tak bagi kami balik kalau tak makan. Semua kru kena makan..saya suap beliau. Katanya kali pertama ni kena suap dengan ustaz.

Sebak sayu hati rasa baru ziarah Dato M Daud Kilau dan datin di Bagan Dato. Walau uzur beliau masih senyum ceria…

Posted by Ebit Lew on Saturday, October 3, 2020

 

Alhamdulillah saya berkongsi sedikit hadiah dengannya. Ulang-ulang cakap terima kaseh. Dan banyak sangat ni. Tak nak ustaz susahkan ustaz. Apalah sangat dengan hadiah berbanding doa dari yang baik dan mulia. Doakan saya yer.

Doakan supaya Dato M Daud Kilau sihat dan diberi kekuatan umur panjang memberi manfaat untuk ummah dan ibadah.

Tadi beliau sempat menyanyi bersama. Macam dengar dekat radio lagi. Sedap suara

Kami mendoakan supaya dipermudahkan segala urusan beliau dan semoga beliau kuatkan semangat dan kembali menjadi seperti sedia kala kerana industri muzik sekarang masih memerlukan khidmat penyanyi veteran yang berpengalaman seperti beliau yang banyak berjasa dalam industri muzik tanah air kita.

Sumber : Fb Ebit Lew

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber:http://www.kasiviral.kini.blog/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*