Atu Zero & Isteri Salur Bantuan PPE Ke Sabah Pula

Pelawak Atu Zero dan isteri Shafeeqa Johari kini membantu menjahit baju pelindung (PPE) untuk petugas hospital di Semporna dan Kota Kinabalu, Sabah.

Pun begitu, mereka masih belum tahu bagaimana hendak menghantar bantuan tersebut.

“PPE 2.0 ke Sabah pula. Macam best kan buat PPE.

“Tak apa, kita bantu kepada sesiapa yang memerlukan. Atu tolong lipat dan packed.

“Sekarang ini Cuma saya nak tahu cara macam mana nak hantar ke Semporna dan Kota Kinabalu. Siapa tahu boleh PM (mesej peribadi) saya ya,” katanya.

Shafeeqa berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

Menerusi entri tersebut, Shafeeqa memuat naik video Atu sedang membantunya mengemas PPE tersebut.

Dalam entri terbaharu juga Shafeeqa memberitahu mereka turut memerlukan lebih tenaga tukang jahit bagi sesiapa yang ingin volunteer.

“Sesiapa yang boleh sumbang dana atau ada PPE yang boleh anda bagi kepada kami untuk dihantar ke sana boleh PM saya.

“Jika ada fabrik, saya akan usahakan untuk menjahit PPE bersama volunteer lain.

“Minta tolong sama-sama kita selamatkan negara. Bersatulah kita. Terima kasih,” katanya lagi.

Terdahulu,  Shafeeqa yang juga tukang jahit telah menjahit sendiri semua PPE dan menyalurkan kepada hospital-hospital yang memerlukan ketika frontliners sedang membantu merawat pes4kit C0VID-19 di Malaysia.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Salam semua Alhamdulilah Sekarang ini dana yang kami ada pakai dana sendiri ada juga kawan2 artis dan kawan2 yang sudi bagi sikit dana Terima kasih semua… Memang banyak yang tidak cukup mana yg mampu kita tolong ada lagi duit kempen hari tu kita boleh salurkan,walaupun ramai orang sabah kecewa dengan zero tidak mengapa kita tidak marah😊 Tiada niat menunjuk2 kebaikan kita buat,semua ini sebab kita sayang semua… #Repost @shafeeqajohari with @get_repost ・・・ Ha… kan dah kene membebel 🤣🤣🤣🤣 ppe 2.0 ke sabah pula…. mcm best kan buat ppe 🤣🤣🤣… xpa.. kita bantu kepada siapa yg memerlukan… atu dia tolong lipat tolong pack… sy cuma nak cara mcm mana sy nk hantar ke semporna dan kk… siapa tahu boleh pm sy #sayabacakomenkamu #pantangmundurkecualianknngis #pantangmundurkecualisygbini #pantangmundurkecualioperasi

Siaran dikongsi oleh Minta Tunjuk Ajar (@akueatu) pada

Sumber: gempak

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*