Pertama Kali Buat Sidang Media Macam Ni, Sekali Netizen Perasan Sesuatu Yg Tak Kena Dgn Noor Hisham

Hari ini berbeza seperti hari hari sebelum ini di mana Ketua Pengarah Jabatan Kesihatan Malaysia, Tan Sri DG Noor Hisham Abdullah telah membuat pengumuman terkini C0V1d19 di rumah secara siaran langsung melalui media seperti Facebook dan Youtube.

Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah dilaporkan turut menjalani kuarantin kendiri di kediamannya sebagai langkah berjaga-jaga sekiranya beliau turut dijangkiti COV1ID-19.

Perkara itu dimaklumkan seorang pegawai kanan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) kepada media, susulan Dr Noor Hisham antara yang hadir dalam Mesyuarat Khas Majlis Keselamatan Negara (MKN) pada 3 Oktober lepas.

Pegawai tersebut memaklumkan, sepanjang tempoh kuarantin 14 hari yang bermula 3 Oktober lalu, Dr Noor Hisham akan mengadakan sidang media berjadual secara langsung dari kediamannya, tanpa kehadiran wakil media.

TERKINI: 691 K3s Pos1tif Baharu Direkodkan Dan 4 K3s Kem4tian Hari Ini

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Noor Hisham Abdullah dalam satu sidang media Cov1id-19 memaklumkan bahawa terdapat pertambahan k3s posit1f Co1vid-19 kepada 691 k3s setakat hari ini, 6 Oktober 2020.

Hal ini menjadikan jumlah kumulatif k3s posit1f meningkat kepada 13504 k3s. Daripada jumlah tersebut, terdapat 2,936 k3s aktif.

Sehingga setakat hari ini, terdapat 87 k3s sembuh. Ini menjadikan jumlah kumulatif k3s sembuh beralih angka kepada 10427 k3s .

Duka cita dimaklumkan empat k3s kem4tian direkodkan hari ini

Walaupun Pakai Topeng Muka, Jelas Ada Bunyi Sebak Dalam Suara DG Noor Hisham

COVID-19: Hadir mesyuarat khas MKN, Dr Noor Hisham kuarantin wajib

Pada siapa yang mengikuti siaran langsung perkembangan terkini C0VlD19 daripada Kementerian Kesihatan Malaysia pasti perasan apa yang terjadi.

Ketika DG Noor Hisham sedang memberi maklumat jelas kedengaran suara beliau sedih dan sebak. Apa yang terjadi hari ini sudah sememangnya membuat beliau kecewa.

Rata rata netizen tetap memberi sokongan kepada DG Noor Hisham.

VIDEO :

Sumber : AwatttSyeikhhh Network

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*