“Terima kasih yg mendoakan…” – Hari Ketiga Elizad Terima Sntikan IVF

Pelakon dan pengacara, Siti Elizad Sharifuddin akhirnya menjalani sntikan pertama untuk raw4tan kesuburan In vitro fertilisation (IVF).

Menurut Elizad mulai hari ini dia akan memulakan proses suntikan IVF di rumah sendiri sambil dibantu suaminya, Shamsul Baharin Rahman.

“Bismillahhirrahmanirrahim . Hari pertama sntikan untuk IVF. Hari ni check d4rah .

“Sambil tu doktor dan dan nurse ajar suami cara nak suntik dekat bahagian perut .

“Jadi hari ni hari pertama kami . Dah mula proses cucvk-cucvk sendiri dekat rumah sendiri , doakan kami ya.

“Insya-Allah jumpa doktor lagi dua minggu,” katanya.

Penyanpai radio Sinar itu berkongsi perkara tersebut di akun Instagram miliknya.

Menerusi entri tersebut dia memuat baik foto dan rakaman video ketika raw4tan tersebut.

Tambah Elizad lagi bukan mudah untuknya menimang cahaya mata apabila perlu melalui pelbagai proses.

“Susahnya nak dapat awak ni anak . Harap awak tengok lah video dan gambar-gambar macam mana ’struggle’ saya nak dapatkan ‘awak’ .

“ Ya Allah perkenankan lah doa ku yang satu ni , juga buat mereka yg senasib dengan saya,” luahnya lagi.

Terdahulu Elizad mendedahkan dia  mengambil keputusan untuk melalui proses IVF selepas 5 tahun mencuba mendapatkan zuriat.

Elizad dan suami, Shamsul Baharin Rahman sudah mendirikan rumah tangga sejak 2015 dan masih menantikan zuriat sulung mereka.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bismillahhirrahmanirrahim 🤲🏻 . My very 1st day injection for IVF . Hari ni check darah . Sambil tu Doctor & nurse ajar husband cara nak inject dekat bahagian perut . 😅 Jadi hari ni hari pertama kami . Dah mula proses cucuk2 sendiri dekat rumah sendiri , doakan kami ya ❤️ . Inshaallah jumpa Doctor lagi 2 weeks time . Thank You Doctor Azlin @sophea_fertility . ( yg tya tentang harga , i xde jawapan . Sbb masalah kita semua lain2 ya 🥰 . Cuma apa i boleh rekemen harga berpatutan & Doctor , nurse semua sgt friendly . Boleh call & DM @sophea_fertility terus mereka ya . 🥰 0376228622 P/s : “ ssh nya nak dapat awak ni ANAK “ 😅 . Harap2 awak tgk lah video & gambar2 mcm mana struggle nya nak dpt kan awak . 😊 Ya Allah perkenankan lah doa ku yg satu ni , juga buat mereka yg ttc seperti saya . 🤲🏻🤲🏻🤲🏻 #elizadivfjourney

Siaran dikongsi oleh ELIZAD SHARIFUDDIN (@elizadsharifuddin) pada

Terbaru: “Terima kasih yg mendoakan…” – Hari Ketiga Elizad Terima Sntikan IVF

Semalam, Elizad telah memutnaik perkembangan terkini tentang perjalanan untuk raw4tan kesuburan In vitro fertilisation (IVF).

“Salam Jumaat yg barakah kesayangan semua . 🥰 Terima kasih yg mendoakan perjalanan saya . Hari ni hari ke3 . 💉

“Dah start makan buah2 , healthy food & mcm2 . Tak berhenti makan makan makan je nih . Iskkk x paham sungguh 🤪 .

“Inshaallah malam lepas isyak LIVE bersama Doctor Azlin @sophea_fertility . Boleh tya apa2 soalan buat para isteri yg ttc . Jumpa nnt .

“Mana tahu dapat baby twin…”

“Jgn ganas2, jaga makan”

“Jangan makan pedas..”

“Stop permotoran..”

Terdahulu Elizad mendedahkan dia  mengambil keputusan untuk melalui proses IVF selepas 5 tahun mencuba mendapatkan zuriat.

Elizad dan suami, Shamsul Baharin Rahman sudah mendirikan rumah tangga sejak 2015 dan masih menantikan zuriat sulung mereka.

Semoga urusan perjalan Elizad dipermudahkan. InshaAllah!

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Instagram Elizad | Gempak

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*