Ini Pertvduhan Akn Did4kwa Kpd Pmndu Wanita Yg Rempvh Honda Hingga Myebabkan Km4tian.

Johor Bahru: Pemandu wanita yang menyebabkan kem4tian seorang anggota tentera dalam kemaIangan Sabtu lalu, tiba di perkarangan Kompleks Mhkamah Johor Bahru jam 8.40 pagi tadi.

Dia yang memakai jaket hitam itu dilihat dis0rong menaiki kerusi r0da oleh poIis trafik pengiring sebelum memasuki Mhkamah Majistret.

Dua pertvduhan dijangka dikenakan terhadap pemandu wanita berkenaan iaitu S3ksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu secara cvai sehingga menyebabkan kem4tian serta S3ksyen 15(1)(a) Akta D4dah Berb4haya 1952 kerana memasukkan d4dah ke dalam badan.

Wanita berusia 23 tahun itu dijangka berdepan lima pertvduhan termasuk memandu secara melvlu sehingga menyebabkan kem4tian, penyaIahgunaan d4dah serta t1dak memiliki lesen memandu.

Terdahulu dalam kejadian itu, seorang anggota Tentera Laut Diraja Malaysia, Laskar Kanan Mohd Rizal Buseri, 31, mavt di tempat kejadian akibat ceder4 p4rah di kepala selepas keretanya dirempvh kereta svspek.

KemaIangan itu melibatkan kereta Perodua Myvi dipandu svspek, kereta Honda Accord dipandu Mohd Rizal dan sebuah kereta Proton Iswara yang dipandu seorang warga emas, Chang Ah May, 78.

Kereta dipandu svspek sebelum itu dikatakan hiIang kawalan lalu terb4bas meIanggar temb0k batu pembahagi jalan dan meIanggar kereta mngsa serta Proton Iswara sebelum dua kereta tersebut terbaIik.

Video dan foto berkenaan kejadian tersebut menjadi tvlar dalam media sosi4l dan terseb4r sejak semalam.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Mohd Padzli Mohd Zain berkata, si4satan mendap4ti svspek wanita itu t1dak bekerja dan beralamat di Kluang.

“Wanita berkenaan sudah dit4han semalam dan hasil ujian s4ringan air kenc1ng mendap4ti dia p0sitif d4dah,” katanya.

Sumber : hmetro

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*