Datin Alyaa Tampil Beri Kenyataan Tentang Rakaman Panggilan Telefon Seorang Sc4mmer Mengaku Suaminya Boss Besar Mac4u Sc4m

Isu ‘Mac4u Scam’ masih belum selesai. Rakyat masih lagi tidak berpuas hati dengan geng sc4mmer yang telah menipu jutaan ringgit terutama dari orang yang susah dan warga emas.

Baru baru ini tular satu panggilan telefon dari seorang sc4mmer dan pemanggil (sc4mmer) tersebut mengaku sendiri bahawa Dato Seri Addy Kana adalah bos besar mereka.

Lihat minit 8:00

Datin Alyaa Jawab Soalan Tentang Rakaman Tersebut

Rakaman tersebut berdurasi lebih dari 10 minit telah menjadi tular di media sosial. Rata rata semua percaya dengan rakaman tersebut dan ramai yang yakin bahawa suami Datin Alyaa iaitu Dato Seri Addy Kana ada terlibat sama dalam ‘Macau Scam’

Datin Alyaa berkali kali memberitahu bahawa dia dan suami tidak buat aktiviti Mac4u Sc4m. Walaupun mereka dikec4m dan ditvduh berkali kali mereka tetap beritahu tidak bersalah.

Seorang individu menghantar pesanan peribadi (DM) di instagram bertanyakan tentang rakaman audio yang dikatakan mendedahkan bahawa suami dia adalah boss besar mac4u sc4m.

Jadi apa pendapat anda semua? Datin Alyaa beberapa kali beritahu sekiranya dia betul sc4mmer sudah pasti dia akan lari dan tutup akaun instagram.

Apa pun siasatan SPRM masih lagi berjalan. Setakat ini cuma seorang Dato Seri yang dikatakan panjat pagar SPRM dan larikan diri didedahkan.

suspek-macau-dikehendaki

Bukit Aman sdang membvru daI4ng utama atau ‘Raja’ Mcau Scc4m yang meIarlkan diri dengan memnjat pintu pgar beIakang ibu Pejabat Suruhanjaya Pencgahan Rsuah Malaysia (SPRM) Putrajaya baru-baru ini.

Pengarah Jabatan Slasatan Jnyh Bukit Aman, Komisioner Datuk Huzir Mohamed berkata, sspek sangat dikhendaki dalam jnyah perjudlan online itu.

Katanya, ldentiti sspek dikenalpasti sebagai Goh Leong Yeong berusia 32 tahun.

“Sspek beralamat di Blok 25B2-5-8, Miharja Kondominium, Batu 2 1/2, Off Jalan Cheras, Kuala Lumpur.

“Sspek ini dikhendaki bersabit slasatan melibatkan tiga k3s jnamyah di bawah Sksyn 4(1)(C) Akt4 Rumah Judl Terbuka 1953 kerana terlibat dalam pengnjuran juddi onIine di Sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.

“Sspek telah meIarikan diri sebaik shaja dibbaskan dengan jamlnan oleh SPRM kerana terIibat dalam k3ss M4cau Sc4m baru-baru ini,’ katanya dalam knyataan yang dikeluarkan pagi ini.

Beliau menyeru orang ramai yang mempnyai makIumat boleh menghbungi Ketua Bahagian Sl4satan Jnyah Ibu Pejabat P0Iis Daerah Cheras, Deputi Superintendan Ahmad Zamri Jai di talian 012-8993622.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : AwattSyeikhhh Network

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*