Gara-gara foto bersama, Chacha Maembong b3rang ditvduh kawan baik suspek cvci duit har4m – “Sumber dana bisnes saya hasil titik peluh sendiri!”

PELAKON Chacha Maembong menafikan dakwaan bahawa dia memperolehi dana untuk perniagaannya dari individu berstatus ‘Datuk’ yang sedang disi4sat Suruhanjaya Pencegahan Rasvah Malaysia (SPRM).

Menurut Chacha atau Siti Aisyah Ismail, 24, dia menerima kecaman akibat daripada fitn4h dan kenyataan p4lsu yang dibuat beberapa individu sehingga menjejaskan reputasinya.

“Saya diberitahu bahawa terdapat beberapa individu dalam laman sosial telah mengeluarkan kenyataan fitn4h dan tidak benar terhadap saya.

“Dikatakan saya memulakan perniagaan kononnya dana yang diperolehi daripada individu bergelar Datuk dan saya terlibat dalam aktiviti ‘Mac4u sc4m’ dan juga perjudian online.

Chacha membuat kenyataan menerusi laman Instagram miliknya.

“Akibat daripada kenyataan tersebut, saya menerima kec4man di media sosial dan ia menjejaskan reputasi saya serta perniagaan saya. Saya menafikan sekeras-kerasnya fitn4h dan kenyataan p4lsu itu.

“Sebelum pemboc0ran Mac4u sc4m, saya tidak mengenai Datuk itu dan tidak pernah berjumpa atau berhubung dengan dia,” kata Chacha menerusi kenyataan yang dimuat naik di Instagram pada Sabtu.

Sebelum ini, foto Chacha bersama beberapa individu yang sedang disi4sat SPRM atas tuduhan jen4yah pengub4han wang har4m atau ‘Mac4u sc4m’ yang dipercayai di sebuah kel4b malam menjadi tular.

Selain Chacha, pelakon Zulin Aziz juga dikaitkan dengan beberapa individu tersebut selepas foto lama mereka bercuti menjadi perhatian.

Ia tiada kaitan dengan penglibatan dana atau modal dari sumber lain.

CHACHA MAEMBONG

PELAKON

Dalam pada itu, adik kepada pelakon Emma Maembong ini menegaskan foto yang menjadi tular di laman sosial itu diambil sekitar Januari 2017 dan hubungan mereka sekadar kenalan sahaja.

Jelas Chacha, produk keluarannya itu tidak mempunyai kaitan kes tersebut dan ia merupakan kerjasama dengan sebuah syarikat ternama di Malaysia dan Asia

“Saya juga ingin mengesahkan bahawa gambar yang telah tular di media sosial adalah gambar yang diambil sekitar Januari 2017 ketika pertama kali saya bertemu dengan ‘Datin’ itu sebagai kenalan dan bukanlah sebagai rakan karib.

“Saya juga ingin menegaskan bahawa sumber dana perniagaan saya merupakan hasil daripada titik peluh saya. Untuk makluman, produk keluaran saya adalah kerjasama dengan sebuah syarikat ternama di Malaysia dan Asia.

Chacha bakal ambil tindakan terhadap pihak yang menyebarkan fitn4h terhadapnya.

“Ia tiada kaitan dengan penglibatan dana atau modal dari sumber lain,” ujarnya.

Sementara itu, Chacha berharap pihak yang bertanggungjawab berhenti menyebarkan fitn4h dan kenyataan tidak benar mengenai perniagaannya itu dan memohon maaf secara bertulis kepadanya.

“Saya berharap orang-orang yang bertanggungjawab untuk menyebarkan kenyataan fitn4h dan tidak benar akan berhenti serta-merta dan memohon maaf secara bertulis kepada saya.

“Dengan peguam yang mewakili saya, kami akan mengkaji langkah-langkah yang boleh diambil seterusnya untuk mempertahankan hak saya dan saya tidak akan ragu-ragu untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap beberapa individu tersebut,” katanya.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber:Mstar

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*