Awal Ashaari Did4kwa Menfitn4h Syarikat Perabot, Pemilik Akhirnya Buka Mulut!

Naz Carpentry telah melantik firma pengurusan krisis terkemuka setelah syarikat hiasan dalaman dan perabot itu didakwa difitn4h di Instagram oleh Awal Ashaari.

Syarikat tersebut mula membentuk pasukan tindak balas krisis (crisis response team) mereka sejak sebulan lalu setelah krisis tersebut dided4hkan oleh pihak media.

Naz Carpentry memilih firma komunikasi kris1s

Menurut siaran media yang disediakan bagi pihak Naz Carpentry oleh firma perhubungan

awam Saiful Ridzuan Public Relations and Communications (Saiful Ridzuan), Naz Empire Sdn. Bhd. atau lebih dikenali sebagai Naz Carpentry memilih firma komunikasi krisis yang tersebut. Dengan tujuan untuk membantu menjawab pertanyaan daripada media mengenai episod krisis baru-baru ini di mana TV hos, pelakon dan model Awal Ashaari didakwa memfitn4h syarikat perabot itu.

IKLAN

Saiful Ridzuan, sebuah firma penasihat strategik khusus dalam bidang krisis PR, pengurusan reputasi dan komunikasi strategik ditubuhkan pada tahun 2012. Firma tersebut telah membantu syarikat, agensi kerajaan, ahli politik, individu terkenal dan berpengaruh, dan klien berprofil tinggi dalam bidang perniagaan dan hiburan bagi situasi kritikal yang boleh menjatuhkan reputasi organisasi atau individu yang diw4kili.

Klien mereka dari industri hiburan termasuk penyanyi Linda Rafar, usahawan media sosial Zarina Anjoulie Lavocah dan pelakon Ammar Alfian. Firma krisis PR tersebut juga pernah mewakili selebriti dan klien berprofil tinggi yang difitn4h atau dituduh memfitn4h; sama ada di alam siber atau di alam nyata.

Azrianna Alyssa dakwa tudvhan yang dibuat adalah tidak benar.

Azrianna Alyssa, Pengasas Naz Carpentry berkata bahawa dakwaan postings Instagram oleh Awal Ashaari adalah palsu dan fitn4h. Beliau mend4kwa yang tudvhan yang dibuat adalah tidak benar.

Menurut berita yang dilaporkan oleh media baru-baru ini, Awal Ashaari telah memuat naik beberapa postings di Instagram stories yang menyebut tentang pemilik dan Naz Carpentry.

Postings beliau didakwa memfitnah pemilik dan syarikat hiasan dalaman tersebut. Awal Ashaari berpotensi besar berhadapan ganti rugi yang tinggi sekiranya barisan peguam Naz Carpentry dapat membukt1kan bahawa catatan dan postings TV hos tersebut disiarkan dengan berniat jah4t untuk merosakkan imej, jenama dan reputasi Naz Carpentry.

Azrianna Alyssa juga berkata bahawa publisiti neg4tif yang diterima beliau dan organisasinya adalah anc4man perniagaan yang serius kerana berpotensi meros4kkan reputasi secara kekal dan, boleh mempengaruhi nilai perniagaan dan nilai pasaran syarikat.

“Pihak Naz Carpentry tidak menjawab pertanyaan media tiga minggu lepas kerana kami tidak mempunyai persediaan secara profesional dan tidak mahu membuat kenyataan yang s4lah. Kini, dengan kepakaran dan bantuan Saiful Ridzuan, kami yakin kerana Naz Carpentry mempunyai sokongan yang kukuh dalam bidang perhubungan awam.

Kami perlu mengatasi persepsi neg4tif ini dengan berkongsi kisah sebenar berdasarkan fakta kepada khalayak ramai dan golongan sasaran bagi membantu pemulihan ekonomi syarikat.

Saiful Ridzuan adalah salah satu dari segelintir agensi pengurusan reputasi dengan keterampilan komunikasi strategik yang mendalam yang diperlukan untuk berkomunikasi secara berkesan bagi pihak Naz Carpentry kepada semua pihak berkepentingan syarikat, termasuk media dan para pelanggan,” tambah Azrianna Alyssa.

Terdahulu, pada 13 Oktober lalu, pengacara Awal Ashaari telah meluahkan rasa tidak puas hatinya terhadap satu syarikat perabot tersebut dia memaklumkan bagaikan sudah ditipv oleh syarikat perabot Nazcarpentry.

Dimaklumkan Awal telah membayar sejumlah wang kepada mereka bagi tujuan menghias rumahnya. Dipetik dari Hotfm, Awal meluahkan rasa kesal kerana dia telah membayar duit yang diminta mungkin sebagai depos1t, tetapi kerja yang sepatutnya dilakukan masih lagi belum siap serta mereka tidak memberi kerjasama untuk berbincang.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber:Murai my

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*