Polis sahkan identiti 2 mngsa tanah runtuh. Sekali netizan korek benda lain

Ipoh: Polis mengesahkan identiti dua mngsa yang ditemukan m4ut tertimb-us dalam runt-uhan tanah di sebuah resort pelancongan yang terletak di kawasan gunung di Tambun di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Ipoh Asisten Komisioner A Asmadi Abdul Aziz berkata, mngsa lelaki dikenali sebagai Ooi Chee Wei, 39, dan mngsa wanita ialah Lee Tze Juin, 32, masing-masing berasal dari Kuala Lumpur.

“Siasatan awal mendapati kedua-dua mngsa berada di Perak kerana bekerja.

“Mayat mangsa lelaki yang bekerja dengan syarikat minyak dan gas telah dicam oleh isterinya yang datang dari ibu negara, hari ini.

“Manakala waris mangsa wanita belum hadir ke Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di sini setakat ini,” katanya ketika dihubungi Bernama di sini, hari ini.

Beliau berkata proses b-edah siasat dijangka dilakukan esok setelah memperoleh ujian Covid-19 yang dijalankan oleh pihak hospital hari ini.

Katanya, polis mengklasifikasikan kes itu sebagai m4ti mengejut akibat be-ncana alam.

Pasukan penyelamat menemukan mayat lelaki berkenaan pada 9.55 pagi disusuli penemuan m4yat wanita itu beberapa minit kemudian di sebuah unit di resort berkenaan, selepas kejadian tanah run-tuh pada kira-kira 1.30 pagi.

Berikut pula reaksi netizan yang cuba menimbulkan keraguan yang lain

Resort patuhi syarat k3selamatan

Ipoh: Pengurusan The Banjaran Hotsprings Retreat, di sini, mengesahkan sebuah vila terjejas dalam kejadian tanah run-tuh, awal pagi hari ini.

Dalam satu kenyataan, resort terbabit melahirkan rasa kesal dengan kejadian berkenaan yang berlaku kira-kira 1 pagi.

“Kami sedih untuk mengesahkan bahawa mayat kedua-dua tetamu dijumpai berhampiran jakuzi di dalam vila oleh pasukan penyel4mat sekitar 10 pagi tadi.

“Pada masa sama, kami bekerjasama dengan pihak berkuasa untuk menghubungi keluarga kedua-dua tetamu sambil memberikan sokongan dan bantuan,” katanya.

Menurutnya, tiada tetamu dan kakitangan lain yang terjejas dalam ins-iden berkenaan dan kesemuanya dipindahkan ke kawasan sel4mat.

“Kami ingin memaklumkan resort ini memenuhi semua syarat keselamatan dan protokol oleh pihak berkuasa yang berkenaan dan beroperasi mengikut standard antarabangsa.

“Kesihatan dan keselamatan tetamu dan semua kakitangan selalu menjadi keutamaan,” katanya.

Katanya, pihaknya tidak dapat memberikan ulasan lebih lanjut kerana siasatan polis sedang dijalankan.

Apa-apa pun kita tunggu sisatan yang lanjut dari pihak berkuasa

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber  :  http://trendingsangat.pw/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*