[Video]Tragedl Gadis Temui Aj4I Waktu Hlking, Kru Kongsi Kedalaman Sebenar G4ung.

Aktiviti h1king sering menjadi pilihan ramai untuk beriadah serta menghabiskan masa lapang. Walau bagaimanapun, kegiatan ini mempunyai ris1konya tersendiri jika tersiIap langkah sehingga boleh meragvt ny4wa.

Semalam di, Bukit Banang, Batu P4hat telah berlaku sebuah tr4gedi di mana seorang gadis telah menemui aj4I ketika melakukan aktiviti tersebut.

Alami keceder4an serivs selepas jatvh gavng waktu h1king Bukit Banang.

Menerusi portal Harian Metro, Aina Nabilah Yusof dipercayai mengalami keceder4an serivs setelah terjatvh ke dalam gavng sewaktu melakukan aktiviti h1king bersama rakannya. Gadis berusia 20 tahun itu pada mulanya dikatakan berbasikal sebelum sambung mendak1 sempena cuti umum Deepavali.

TergeIincir jatvh gavng sedalam 80 meter, pasukan penyelamat perlu bawa naik.

Kejadian yang berlaku kira-kira jam 11.34 pagi itu turut disaksikan oleh pendak1 lain sebelum dilaporkan kepada pihak berkuasa. Susulan keadaan gunung yang cvram dan membukit, jsad t1dak berny4wa tersebut hanya dapat dibawa naik pada jam 3.46 petang.

Kru penyelamat kongsi kedalaman gavng tempat kejadian.

Menerusi satu perkongsian video, kru penyelamat sempat berkongsi kedalaman tempat kejadian yang telah meragvt ny4wa gadis itu. Jelas mereka, Allahyarh4mah Aina dipercayai telah tergeIincir sewaktu berdiri berhampiran gavng sedalam 80 meter itu.

Menjengah ke ruangan komen pula, masing-masing terkejvt serta tidak dapat membayangkan bagaimana tr4gedi itu berlaku memandangkan tebing itu dilihat sangat tinggi.

Video:

Video:

Sumber: Portal Harian Metro & TikT0k abangkusut_5565, kisah dunia

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber:

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*