Ini Kata Peguam, Awal Ashaari Berdepan S@man 3 Juta

Setelah menerima ugvtan undang-undang tanpa henti dari Awal Ashaari, syarikat hiasan dalaman dan perabot Naz Carpentry telah meny4man selebriti dan dua defendan lain kerana did4kwa memf1tnah syarikat itu. Syarikat tersebut menuntut g4nti rugi sebanyak RM3 juta.

Hal ini telah dimaklumkan melalui siaran akhbar yang disediakan bagi pihak Naz Carpentry oleh firma perhubungan awam Saiful Ridzuan Public Relations and Communications.

Menurut pengurus krisis Naz Carpentry, Saiful Ridzuan, syarikat tersebut telah memfailkan sam4n di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada hari Jumaat minggu lepas melalui firma guaman Hafarizam Wan & Aisha Mubara, Advocates and Solicitors.

Defendan Awal Ashaari, dilaporkan memuat naik pelbagai Instagram Stories di antara November 2019 dan November 2020. Beliau did4kwa telah meros4kkan imej, jenama, dan reputasi syarikat hiasan dalaman yang terkenal itu.

Syarikat hiasan dalaman itu mend4kwa bahawa postings, catatan dan komen fitn4h oleh defendan Awal Ashaari memberi gambaran neg4tif mengenai organisasi tersebut.

Sementara itu, Naz Carpentry juga mend4kwa penyebaran berbahaya, pernyataan pengh1n4an, ugut4n, dan serangan reputasi yang dibuat oleh defendan Awal Ashaari juga telah memberi kesan neg4tif terhadap kedudukan syarikat tersebut dalam industri.

Syarikat perabot tersebut mend4kwa perbuatan defendan Awal Ashaari boleh menyebabkan perniagaan mereka kehilangan jutaan ringgit pada masa hadapan.

“Surat tvntutan telah dihantar kepada Awal Ashaari 13 Oktober 2020 dan 19 Oktober 2020 tetapi tidak mendapat sebarang bal4san. Oleh itu, anak guam kami telah memutuskan untuk menyaman kerana pihak defendan tidak berminat untuk menyelesaikan mas4lah ini.

Oleh kerana surat tuntvtan telah dikirim kepada Awal Shaari, cara yang betul adalah untuk Awal Ashaari melantik seorang peguam untuk membalas notis tersebut tetapi sehingga ke hari ini, kami belum menerima bal4san dari pihak beliau. Pada masa yang sama, anak gvam kami tidak akan bertindak b4las terhadap anc4man dan ugut4n yang dibuat oleh defendan yang telah diterbitkan oleh pelbagai pihak ketiga,” kata ketua peguam bela, Nurul Hafidzah Hassan, yang mewakili Naz Carpentry.

Beliau dibantu oleh peguam Zeti Zulkifli dan Wan Azmir Wan Majid. Nurul Hafidzah selanjutnya menyatakan bahawa berdasarkan bukti yang diteliti, anak guam beliau mempunyai k3s yang kuat dan berpotensi untuk memenangi tuntvtan sam4n fitn4h tersebut.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber:https://murai.my/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*