Kanak-Kanak 11 Tahun Terg3Iincir Dalam L0ngkang mengakibatkan

Sungai Petani: Kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun yang diselamatkan orang awam selepas tergeIincir ke dalam l0ngkang di Taman Seraya, Pinang Tvnggal, Tlkam Batu, hari ini, disahkan men1nggaI dunia.

Timbalan Ketua PoIis Daerah Kuala Muda, Superintendan Shamsudin Mamat berkata, mngsa disahkan meninggaI dunia sebaik tiba di H0spital Sultan Abdul Halim (HSAH).

Beliau berkata, bapa mngsa memaklumkan anak bongsu dari empat beradik itu dikatakan keluar bermain bola bersama rakannya di padang berhampiran l0ngkang di hadapan rumah mereka pada jam 2 petang tadi.

“Namun pada jam 2.30 petang, mngsa dipercayai tergeIincir dalam l0ngkang berkenaan dan dibawa air der4s sebelum tersangkvt di bawah s1men penvtup l0ngkang.

“L0ngkang itu berukuran lebar 0.6 meter manakala dalamnya 0.9 meter,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Shamsudin berkata, mngsa dikeluarkan oleh pihak bomba dan diberi bantvan pern4fasan sebelum dibawa ke HSAH untuk mendapatkan r4watan.

Bagaimanapun mngsa disahkan men1nggaI dunia sejurus tiba di h0spital berkenaan.

Portal MyMetro sebelum ini melaporkan seorang kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun berjaya diselamatkan orang awam selepas terjatvh ke dalam l0ngkang di Taman Seraya, Tlkam Batu, hari ini.

Dalam kejadian itu, kanak-kanak terbabit, Muhammad Danish Yusmadi dipercayai tergeIincir di dalam l0ngkang berkenaan dan disedari orang awam yang membantunya sebelum pasukan bomba tiba di lokasi.

Sumber: hmetro

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber:https://dbongkar.com/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*