Perm3gian A Ali Mengeejutkan Ramai, Tak Sangka Allahy4rham Hebus N4fas Terakhir Dalam Keadaan Begini

SELEPAS sehari dunia hiburan diselubungi berita sed1h dengan kem4tian komposer Ruslan Mamat, kisah dVka bertandang lagi.

Kali ini komposer ternama A Ali pula menghe3mbuskan n4fas terakhir pada pagi, Sabtu.

Media dimaklumkan oleh ahli keluarga Allahyarham, komposer itu men1nggal dunia ketika sedang tidur di kediamannya di Bandar Teknologi Kajang, Semenyih.

“Assalamualaikum. Saya anak kepada Hamdan B Atan @ A.Ali, dengan ini memberitahu perkara mendukacitakan. Ayah saya telah kembali kerahmatullah pagi tadi dalam keadaan tidur.

“Jen4zah sekarang berada di Hospital Kajang untuk urusan bawa balik ke rumah. Semoga roh arw4h saya dicucuri rahmat dan ditempatkan disisi orang yang beriman. Al-Fatihah,” katanya.

A Ali merupakan bekas pemain gitar dan penyanyi kumpulan Kembara.

A Ali atau nama sebenarnya Hamdan Atan merupakan bek4s pemain gitar dan penyanyi kumpulan Kembara yang turut dianggotai oleh penyanyi terkenal Datuk M Nasir.

Allahyarham pernah bersama ahli kumpulannya membuat persembahan pada malam Gala Konsert Hati Emas Kembara di Panggung Sari, Istana Budaya, Kuala Lumpur pada November 2014.

Lagu ciptaan Allahyarham iaitu Menaruh Harapan yang dinyanyikan oleh Zaiton Sameon memenangiAnugerah Juara Lagu 1987.

Allahyarham juga antara komposer yang menaikkan nama penyanyi terkenal seperti Rohana Jalil menerusi lagu ciptaannya Resahku dan Francissca Peter (Diri Ku Terbelenggu).

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Mstar

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*