Aliff Syukri Tampil Respon Tentang Dakwaan Meniipu Serta Manipulasi Wani Comel Sehingga Dia Tuntut Pampasan

Sebelum ini usahawan terkenal Datuk Aliff Syukri telah tampil untuk membantu seorang gadis berkenaan dalam usaha untuk menurutkan berat badan.Gadis berusia 23 tahun yang tular apabila dia mengalami masalah obesiti dengan memiliki berat lebih 200 kilogram.

Gadis itu yang dikenali sebagai Wanie telah membuat satu sidang media untuk memberitahu bahawa diri dia telah diainaya oleh pihak Dato Aliff Syukri.Didalam LIVE sidang media tersebut wanie bersama peguam telah memberitahu bahawa selama ini dia tidak pernah memakan produk kurus Aliff Syukri.

Gadis itu, Nurul Airawani Nazira Ibrahim atau lebih dikenali sebagai Wani Comel, 23, mend4kwa dirinya seperti dit1pu selepas tidak mendapat sebarang faedah dan bayaran seperti yang dijanjikan.

Menurut Wani, dia telah didatangi seorang usahawan kosmetik sekitar Ogos tahun lalu untuk melantik dirinya sebagai duta sebuah prroduk pelangsingan badan tetap;i saya perlu menjalani pembedahan pada bahagian perut terlebih dahulu.

Wanie sebenarnya menjalani pemb3dahan usus dan disebabkan itu dia boleh berjalan. Ini semua telah dirancang oleh pihak Aliff Syukri sendiri.Apa yang netizen nampak di media sosial sebenarnya tidak benar.Ada beberapa perkara lagi yang diajukan oleh Wanie dan peguam beliau terutama bagaimana Wanie telah diabaikan tidak seperti apa yang pihak Dato Aliff janjikan.Sebelum ini rata rata netizen percaya bahawa Wanie berjaya berjalan disebabkan oleh produk kurus Dato Aliff Syukri.

“Saya memikirkan soal keluarga kerana pihak usahawan itu telah berjanji akan membantu saya dari segi kewangan.

“Bagaimanapun saya tidak menerima sebarang bentuk bantuan seperti yang telah dijanjikan. Lebih menyedihkan apabila saya cuma menerima ‘upah’ kurang daripada RM1,000 selepas terlbat dengan penghasilan kandungan video tentang produk pelangsingan badan,” katanya.

Untuk isu ini, akhirnya Aliff Syukri sudah pun beri penerangan dalam posting terbaru IGnya. Beliau seperti sudah menduga perkara ini akan berlaku. Dia juga menyatakan supaya jangan dengar sebelah pihak sahaja dan berjanji akan menjawab segala persoalan pada Isnin ini.

Berikut merupakan luahannya:

Alhamdulillah……

Saya tunggu2 juga akhirnya hari ni berlaku…Saya simpan segalanya dari hari pertama saya berjumpa beliau…..tunggu penjelasan saya Isnin nanti jam 2 petang… ikut hati nak jawab juga hari ni tapi x ada persediaan dari segi masa biar anda sendiri menilai.. dan kami tahu siapakah punca perkara ini.

Saya akan menjawab semua persoalan dengan segala maklumat yg ada dalam perjanjian…tidak separuh- separuh seperti yang dibaca….dengar boleh tpi pastikan dengar dua2 side😉.

Jangan pernah melupakan mereka yang peduli dengan kamu ketika kamu susah,serta jangan melupakan orang yang sudah membantumu bahkan ketika kamu tiada yang mahu membantu”.

Apa-apa pun kita tunggu sahaja penjelasan tentang perkara ini, semoga tiada kes aniaya berlaku, mungkin ini hanya salah faham atau Aliff Syukri ada penjelasan yang rasional.

Tambah gadis berasal dari Jerantut, Pahang itu, segala rekod kesihatan selepas dia menjalani pembedahan bagaimanapun dipegang pihak usahawan tersebut dan dia tidak mengetahui status serta tindakan lanjut yang perlu dilakukan.

Kredit: IG Aliff Syukri

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : AwattSyeikhh Network

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*