Aliff Syukri Tidak Gentar, Sedia Tunggu Sam4n Gadis Obesiti, Sedia Tunggu Sam4n Gadis Obesiti

Pengasas kosmetik sensasi, Datuk Seri Aliff Syukri menolak dakwaan dia mengan4iya dan mempergunakan gadis obesiti berusia 23 tahun yang dikenali sebagai Wani Comel.

Jelas Alif, segala tuntutan yang didakwa oleh gadis berkenaan pada dasarnya tidak pernah berada dalam kontrak yang ditandatangani pihaknya dan Wani sendiri.

“Saya tidak pernah menjanjikan bulan dan bintang. Untuk pengetahuan, saya sebelum ini pernah mengambil beberapa duta sebelum ini seperti Erra Fazira dan banyak artis lain.

“Tujuan saya pada mulanya hanya untuk membantu dia berjalan semula yang sekali gus diharaokan dapat membantu dia untuk menjaga ibunya yang sakit.

“Sebenarnya saya memang tidak pernah menjanjikan kereta rumah dan sebagainya. Kalau betul ada dalam perjanjian boleh tuntut di mahkamah,”katanya kepada MH pada sidang media yang diadakan kediamannya dk Kota Damansara, pada Isnin.

Tidak menolak ada pihak yang cuba menjatuhkan reputasi dan perniagaannya, Alif turut menegaskan dirinya tidak teragak-agak untuk membawa perkara berkenaan ke tengah.

“Saya akan membawa perkara ini ke saluran undang-undang, cuma apa tindakannya susulan buat masa ini belum boleh saya kongsi.

“Sementara itu, berkenaan sam4n yang akan dikemukakan mana-mana pihak, sekiranya ada selepas ini, saya mengalu-alu saman anda,”katanya lagi.

Terdahulu Wani Comel atau nama sebenarnya, Nurul Airawani Nazira Ibrahim ang mengalami masalah berat badan hampir 300 kilogram menuntut pampasan sebagai ganti rugi kerana mendakwa tidak mendapat sebarang faedah seperti dijanjikan sebagai duta produk pelansingan badan, Jumaat lalu.

Wani mendakwa usahawan berkenaan gagal melaksanakan janji untuk memberikannya rumah, kereta dan belanja harian selepas menandatangi kontrak sebagai duta produk keluaran usahawan itu.

Menerusi kenyataan balas yang dibuat melalui Instagram, Aliff mengganggap tudvhan Wani atau nama sebenar Nurul Airawani Nazira Ibrahim, 23, adalah untuk merosakkan nama baiknya.

Gadis yang mempunyai masalah obesiti, Wani Chomel dimasukkan ke Hospital Putrajaya sekitar jam 9 pagi tadi akib4t kesukaran bernafas.

Wani atau nama sebenarnya Nurul Airawani Nazira Ibrahim, 23, dibawa ke hospital selepas mengadu ses4k nafas, sakit perut dan mvntah tervk.

Wakil Wani yang dikenali sebagai Aishah ketika dihubungi berkata, gadis tersebut kini di bawah pemantauan doktor selepas disahkan mengalami j4ngkitan kum4n di p4ru-p4ru.

“Wani terus dikejarkan ke bahagian kecem4san sebaik tiba di hospital. Wani mengadu sakit perut sejak malam tadi dan dia mengalami mvntah tervk.

“Pagi tadi dia kata ses4k nafas dan kami terus bawa ke hospital. Saya teman Wani di sejak jam 9 pagi tadi dan sudah berjumpa dengan doktor yang mer4wat Wani.

“Beliau mengesahkan p4ru-p4ru Wani terkena j4ngkitan kum4n. Wani akan ditahan di w4d untuk raw4tan lanjut dan menjalani pemeriksaan terperinci termasuk di bahagian perut.

“Doktor bimbang jika ada jangkita kuman di bahagian tersebut kerana tidak ada raw4tan susulan selepas pembedahan dilakukan,” katanya kepada Gempak.

Dalam pada itu Aishah memohon orang ramai mendoakan kesihatan Wani dan berharap agar gadis comel tersebut pulih seperti sediakala.

“Ibu Wani di kampung pun kurang sihat, doakan Wani ya supaya dia pulih dan sihat,” katanya.

Terdahulu Wani bersama pasukan Gempur mengadakan sidang media mendakwa dianiaya pengasas kosmetik.

Wani mendakwa berasa tert1pu selepas tidak mendapat sebarang faedah dan bayaran seperti yang dijanjikan.

Sementara itu,

ISTERI kepada usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri iaitu Datin Seri Nur Shahidah mengambil iktibar atas pelbagai isu dan kontroversi yang timbul membabitkan suaminya sebelum ini.

Menurut Shahidah, apa yang berlaku berpunca daripada sikap mereka yang terlalu baik dan mudah mempercayai orang luar.

Meskipun berdepan dengan pelbagai isu panas, Shahidah berkata mereka menerima dugaan itu dengan hati terbuka dan menganggap ia ujian dari Allah.

“Sebenarnya saya belajar apa yang jadi… bila kita terlalu dekat dan baik dengan orang, itulah modal mereka nak tik4m belakang.

“Saya anggap ujian ini adalah Allah nak uji saya untuk dekat dengannya, Allah uji tanda sayang!” katanya membalas komen salah ser4ng pengikut di laman Instagram.

Shahidah jawab komen seorang pengikut.

Dalam komen tersebut, netizen meminta Shahidah lebih berhati-hati sebelum menjalinkan hubungan baik dengan mana-mana pihak.

“Semoga dipermudahkan urusan Datuk dan Datin. Tolong jangan jadi baik sangat lepas ni… sedih tengok lepas satu-satu,” tulis pengikut itu.

Sebelum ini, nama Aliff Syukri tidak pernah sunyi daripada kntroversi dan pelbagai isu h4ngat.

Terbaharu, seorang gadis dikenali sebagai Wani Comel yang mengalami masalah berat badan hampir 300 kilogram menuntut pampasan sebagai ganti rugi kerana mendakwa tidak mendapat sebarang faedah seperti dijanjikan sebagai duta produk pelansingan badan.

Shahidah sentiasa berada di belakang suami berdepan ujian dan dugaan.

Dalam sidang media pada Jumaat, Wani mendakwa usahawan berkenaan gagal melaksanakan janji untuk memberikannya rumah, kereta dan belanja harian selepas menandatangi kontrak sebagai duta produk keluaran usahawan itu.

Aliff Syukri dalam kenyataan balas yang dibuat melalui Instagram menganggap tuduhan Wani atau nama sebenar Nurul Airawani Nazira Ibrahim, 23, adalah untuk merosakkan nama baiknya.

Pengasas dan pemilik D’Herbs Holding Sdn. Bhd ini turut mempersoalkan tindakan Wani yang mengungkit semula isu yang sudah setahun berlalu.

Difahamkan satu sidang media akan diadakan oleh usahawan kosmetik itu pada Isnin ini.

Aliff Syukri buat sidang media khas.

Selepas Wani Chomel buat sidang media khas Jumaat lepas, DS Aliff Syukri jelaskan sesuatu dengan bukti2 video. Wani Comel ada beritahu dia tidak ambil produk DS Aliff cuma hanya depan kamera sahaja.

Pihak DS Aliff Syukri juga jelaskan Wani Chomel boleh berjalan sebab pembedahan dan raw4tan fisio. DS Aliff juga sediakan `coach` khusus untuk Wani Chomel sepanjang di bawah penjagaannya di Sugeh Resort. Kos yang ditanggung juga bukan sedikit. Sedangkan kos pembed4han bariatrik mencecah RM60 ribu.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber: gempak/rj

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*