Wani Kata Kena Tlpu, Sekali Aliff Syukri Dedah Satu Persatu, Turut Dibantu Oleh Penganalisis Jen4y4h Tuan Kamal

PETALING JAYA – Seorang gadis yang pernah tular sebelum ini kerana mengalami mas.alah berat badan mencecah hampir 300 kil0gram (kg) tampil membuat pendedahan dan tuntutan terhadap seorang juta.wan k0smetik atas tudvhan teranlaya dan dimanlpulasi.

Gadis itu, Nurul Airawani Nazira Ibrahim atau lebih dikenali sebagai Wani Comel, 23, mendkwa dirinya seperti ditlpu selepas tidak mendapat sebarang faedah dan bayaran seperti yang dijanjlkan.

Menurut Wani, dia telah didatangi seorang usahawan kosmetik sekitar Ogos tahun lalu untuk melantik dirinya sebagai duta sebuah pr0duk pelangslngan badan tetap;i saya perlu menjalani pembe.dahan pada bahagian perutt terlebih dahulu.

“Selepas menjalani pemb.edahan di sebuah pusat pervbatan di Kuala Lumpur pada Ogos 2019, saya telah didatangi pihak usahawan tersebut untuk menandatangani k0ntrak.

“Bagaimanapun saya tidak diberitahu dengan jelas tentang kandvngan k0ntrak tersebut tanpa mengetahui isi kandvngannya,” katanya ketika ditemui pada satu sidang akhbar minggu lepas.

Tambah gadis berasal dari Jerantut, Pahang itu, segala rek0d keslhatan selepas dia menjalani pemb.ed4han bagaimanapun dipegang pihak usahawan tersebut dan dia tidak mengetahui statvs serta tlndakan lan.jut yang perlu dilakukan.

“Saya memikirkan soal keluarga kerana pihak usahawan itu telah berjanji akan membantv saya dari segi kew.angan.

“Bagaimanapun saya tidak menerima sebarang bentuk bantvan seperti yang telah dijanjikan. Lebih menyedlhkan apabila saya cuma menerima ‘upah’ kurang daripada RM 1,000 selepas terlbat dengan penghasilan kandvngan video tentang pr0duk pelangsi.ngan badan,” katanya.

Pada sidang akhbar tersebut, Wani turut memberitahu bahawa dia terpaksa membuat lap0ran polis untuk menjamln kesela.matan diri selepas didatangi wakil usahawan itu dalam keadaan mar.ah dan telah meng0yakkan kontrak yang telah ditandatangani.

Tampil membuka mulut, Wani yang turut ditemani peguam, Haziq Aizuddin Subhi berkata, dia ingin menu.ntut pmpasan dan habvan yang telah dijanjikan selain ingin memb.atalkan k0ntrak yang telah ditandatangani.

Selain menu.ntut hak, Wani berharap pended.ahan ini mampu membersihkan namanya yang dipandang sebelah mata oleh masyarakat.

Saya Dah Lama Beritahu

Saya dah lama bgtau dalam facebook saya yg saya buat barlatic pada wani.chomel atas naslhat Dr.saya siap post pada tarikh 19 ogos 2019…. (d0ctor tu pun p0sting).

Benda dah lama kenapa la baru nak cerita….ketlnggalan ke awak…lain kali nak kennakan orang rese.arch habis2 ok…jangan separvh jalan.

Ni saya cerita sikit je tau..nak tau details semua volce dan agg kita tunggu isnin ni dan apa tlndakan yg bakal saya ambil kepada mereka yg x habis2 ambil kese.mpatan utk menjatvhkan saya…..penattlah layan orang2 ni…saya nak nlaga tau….saya tak kacauu orang.

Kepada wani terima kasih byk2..awak nak samann saya ? Kerjalah adik wani sayaaang oii..dah boleh jalan carilah rezekl…orang lain kerja siang malam pagi petang dik cari rezeki utk keluarga,awak nak harap duit bantvan sampai bila.

Giliran Datuk Aliff Syukri Tampil Jelaskan Segalanya

Video Disini : Press Conference Alif Syukri

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : FBAliffSyukri/OM

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*