Dilepaskan Dengan Ikat Jamin Sebanyak RM10,000, Tapi Ini Syaratnya??

Pendakwah selebriti Syed Syah Iqmal Syed Mohammad Shaiful Syed Jamalullail mengaku tidak bersalah di atas pertudvhan r0gol yang disabitkan terhadapnya.
 
Tertvduh mengaku tidak bersalah di bawah Seksyen 376 (1) Kanun Kes3ksaan sebaik pertvduhan dibacakan oleh Timbalan Pend4kwa Raya Nor Baizura Mohd Saubian di hadapan Hakim Rofiah Mohamad.
 
Hakim mengarahkan tertvduh diberikan ikat jamin sebanyak RM10,000 oleh seorang penjamin dengan tiga syarat yang telah ditetapkan iaitu menyerahkan pasportnya untuk disimpan pihak mahk4mah, perlu melaporkan diri di Balai Polis Kota Kemuning pada setiap 1 haribulan setiap bulan tanpa gagal serta dilarang mengganggu, berjumpa atau berhubung dengan m4ngsa atau s4ksi pend4kwaaan sepanjang kes ini dijalankan.
 
Jika tertvduh melanggar mana-mana syarat yang telah ditetapkan oleh mahk4mah, pihak pend4kwaan dan makh4mah boleh membatalkan jam1nan dengan serta merta.
 
Tertuduh akan diikat jamin oleh pengurusnya, Mohd Aizat Jaafar dan akan ditempatkan di Pusat Tah4nan Rem4n Sementara Branang, Selangor buat sementara waktu sebelum proses ikat j4min selesai.
 
Tertvduh diwakili peguam Syed Amirul Syed Edros hadir ke Kompleks Mahk4mah Shah Alam kira-kira pukul 3 petang memakai tshirt polo berwarna biru.
 
Mengikut kertas pertvduhan, Syed did4kwa melakukan perbuatan mer0gol m4ngsa yang berusia 23 tahun itu pada jam 11.35 malam di kediamannya di Shah Alam.
 
Jika disabitkan kesalahan, tertvduh yang boleh dikenakan hukvman penjara tidak lebih 20 tahun serta seb4tan jika sabit kesalahan.
 
Berdasarkan laporan, dalam kejadian September tahun lalu, m4ngsa telah keluar makan di kawasan Batu Tiga, Shah Alam dengan tertuduh yang baru dikenalinya menerusi laman Instagram dengan menaiki kereta BMW miliknya.
 
Kemudian m4ngsa telah dibawa balik ke rumah tertvduh di Seksyen 7, Shah Alam untuk membuat perbincangan berkenaan masalah kemurungan yang dihadapi dengan kaedah perub4tan Islam.
 
Mangsa juga dikatakan mengalami tekanan perasaan yang teruk dan menerima raw4tan psikitari di Hospital Kajang pada 23 September tahun lalu.
Pada hari yang sama Syed telah dibawa ke Kompleks Mahk4mah Petaling Jaya pagi tadi bagi dua pertvduhan kes cabvl dan s3ks luar tabii (liw4t).
 
Tertvduh bagaimanapun mengaku tidak bersalah ke atas semua pertvduhan tersebut.
Dalam kejadian kira-kira 1 pagi pada 17 Oktober lalu, wanita itu dipelawa svspek ke rumahnya di Damansara Perdana, untuk mengajar mengenai pemasaran perniagaan.
 
Semasa di rumah, m4ngsa dic4bul selain turut dipaksa melakukan s3ks oral.
Untuk rekod Syed Shah Iqmal sudah ditah4n rem4n selama 10 hari di IPD Shah Alam sejak 27 November lalu.
 
Kredit foto: Astro/Azrul Rafie

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Gempak

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*