Elyana Ded4h Pny4kit K4nsernya Sudah Tahap 5 Dan Sudah Mereb4k Ke Org4n Badan Lain

PETALING JAYA – Pnyanyi dan peIakon, Elyana mengesahkan penyaklt knser Iimfoma yang dihldapinya sejak hampir 10 tahun lalu kini hampir memasuki tahap lima.

Pemilik nama sebenar, Er­neelya Elyana Emrizal, 33, berkata, knser itu turut menyrang dan mrebak ke beberapa 0rg4n badannya seperti rahlm, hati dan pangkal paha.

“Semasa saya dimsukkan ke h0spitaI pada bulan lalu, d0ktor memaklumkan seI knser lama sudah berkurangan. Ia merupakan satu berita gembira buat saya.

“Namun begitu, doktor mendapati knser itu te­lah merebak ke bhagian lain iaitu rahlm, hati dan pada pangkal paha,” katanya kepada Kosmo!.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elyanaofficial (@elyanaofficial1)

Penyanyi yang popular de­ngan lagu Kalis Rindu itu memberitahu, biarpun saiznya masih keciI, namun sekiranya membesar ia boleh memberi ksan pada tuIangnya selain berlsiko Iumpuh.

Jelas Elyana, doktor mahu supaya raw4tan kem0te­rapi dilakukan secepat mungkin, namun prosedur tersebut terpksa ditngguhkan berikutan keadaan kesihatannya yang tidak mengizinkan.

“Saya hiIang selera makan sejak beberapa bulan lalu sehingga menybabkan badan Iemah dan kurus. Kini berat saya hanya 40 kilogram.

“Berilah waktu untuk saya kuat dahulu, Insya-Allah kalau diberi kesmpatan saya akan melakukan kem0terapi secepat mungkin,” katanya yang kali terakhir meIakukan raw4tan itu pada 2016.

Biarpun berdepan masaIah keslhatan, Elyana tidak mahu menampakkan dirinya saklt dan sentiasa ceria supaya dapat memberi m0tivasi bukan sahaja kepada dirinya sendiri, tetapi pesaklt knser lain.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elyanaofficial (@elyanaofficial1)

Elyana membuat penddahan mengenai penyaklt knser Iimfoma tahap empat selepas terslngkir pada minggu kelima program realiti, Gegar Vaganza musim keempat (GV4) pada 2017.

Elyana telah mendirikan rumah tangga dan memiliki dua anak iaitu Cinta Sumayyah, 9, dan Cahaya Ramadhani, 1, yang merupakan anak angkat.

Sumber : K! Online

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://mediabawang.net/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*