“Tiada faedah untuk saya men1pu”- Wani Comel Sedih Terima Banyak C4cian, Tohm4han & Body Shaming, Sedia Buat Laporan Polis

Selepas membuat pended4han d4kwa dit1pu oleh seorang usahawan kosmetik terkenal, kehidupan Nur Airawani Nazira Ibrahim, 23, atau lebih dikenali sebagai Wani Comel dikatakan tidak tenteram.

Pendedahan yang dibuat bagi mendapat keadilan menyebabkan dia berhadapan dengan kata cacian,kec4man serta tak kurang juga yang turut mendoakan kem4tian gadis itu.

Terlalu banyak pihak yang tak henti-henti mengacau hidup Wani dengan pelbagai kata-kata kes4t dan tak kurang juga yang mendoakan Wani m4ti

Sampai doakan orang m4ti, mela4mpau sangat netizen ni!

Sedia buat laporan polis dan SKMM

Tidak tahan dengan kata-kata netizen itu, Wani memberi warning kepada netizen di luar sana agar berhenti menganggunya sekiranya tidak mahu dilaporkan kepada pihak berkuasa.

Wani ingin menasihatkan agar mana-mana individu yang tag saya dengan cubaan gangguan, fitn4h, c4cian, m4kian, dan hin4an dan apa-apa perkara negatif lain termasuk body shaming, saya sendiri akan membuat laporan polis dan laporkan kepada pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Dalam perkongsian yang dimuat naik di akaun Instagram miliknya, gadis itu turut menasihatkan orang ramai agar berfikir sebelum memberi komen kepadanya.

Usaha mengumpul bukti

Menurut Wani dia sedang mengumpul bukti mengenai provokasi yang dibuat oleh pihak-pihak tertentu serta turut dibantu oleh beberapa individu lain mstar.

Mereka yang membantu Wani telah mengumpulkan semua bukti-bukti komen anda yang mengh1na, mengec4m, mengh4sut masyarakat untuk provokasi menimbulkan perbalahan mengenai Wani di media sosial, di Instagram dan direct message (DM) Wani.

Tiada faedah untuk Wani men1pu sesiapa dan tiada untungnya Wani buat tindakan mcm tu. Hati hati bila menulis takut termakan diri.

Dalam pada itu, Wani sempat menitipkan mengenai laporan kesihatannya yang terkini, dan terpaksa mendapatkan raw4tan susulan akib4t j4ngkitan kuman di p4ru-p4ru yang dialaminya.

Bagi min ada betulnya apa yang dikatakan Wani itu, sebab kita bukanlah Wani mahupun usahawan kosmetik yang terlibat. 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Lobak Merah

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*