Malam Gali Kvbur Jiran, Pagi Ziarah Adik Men1nggaI Petang Dia Dan Isteri Pula Men1nggaI KemaI4ngan

Mersing : Kepenatan dan mengantuk menjadi punca kereta Proton Waja yang dinaiki pasangan suami isteri hiIang kawalan lalu bertmbung treler petang semalam.

SH melaporkan seorang lelaki bersama-sama isteri yang baru balik menz1arahi jn4zah adiknya, m4ut dalam kemaIangan di Kilometer 54 Jalan Kluang-Mersing di sini pada Khamis.

Dalam kejad1an kira-kira jam 2.30 petang itu, Rosnan Arif, 70, dan isteri, Aminah Kadir, 64, menzi4rahi jnazah Rosli Arif, 56, yang mninggaI dunia ak1bat kncing manis di Kampung Paya, Kluang pada sebelah pagi.

Anak saudara Rosnan, Mohd Khairi Rosli, 33, berkata, selepas menz1arahi jn4zah bapanya, bapa dan ibu saudaranya itu bertolak balik ke rumah mereka di Felda Nitar 2 di sini.

Dalam perjalanan pulang, bapa dan ibu saudara yang menaiki kereta Proton Waja terlibat kem4Iangan, mungkin bapa saudara saya terlalu Ietih semasa memandu kerana malam tadi (Rabu) penduduk di kawasannya mn1nggaI dunia.

Arwh bapa saudara saya itu terIibat menggaIi kbur penduduk yang mn1nggaI dunia itu, pada awal pagi, bapa dan ibu saudara terpaksa bertolak ke rumah saya pula untuk menz1arahi jnazah bapa saya di Kampung Paya, katanya kepada SH pada Khamis.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Mersing, Superintendan Cyril Edward Nuing berkata, kemaI4ngan meIibatkan kereta dipandu Rosnan dengan sebuah treIer jenis Volvo yang membawa muatan pasir.

Katanya, treIer itu dalam perjalanan dari arah Mersing menuju Kluang.

Semasa tiba di tempat kejadian, katanya, kereta mngsa hiIang kawaIan dan memasuki laluan bertntangan lalu mermpuh kenderaan berat tersebut.

Mngsa iaitu pemandu kereta itu mninggaI dunia di tempat kejad1an dan dirujuk ke Unit F0rensik HospitaI Mersing untuk bdah s1asat.

Isterinya pula mninggaI dun1a di Unit Kecmasan H0spital Mersing ketika sedang menerima rwatan, Pemandu treIer tdak mengalami keceder4an, katanya ketika dihubungi.

Katanya, k3s berkenaan dis1asat di bawah Sksyen 41(1) Ak ta Pengangkutan Jalan 1987.

Semoga keluarga ini tbah, arwh bapanya insan mulia setiasa komited apa yang dilakukannya. Moga r0hnya dan isteri tenang disana. Al fatihah.

Sumber: SH / MT / trendinghabis / media kini

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://www.infoawam.com/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*