“Gelakk tu mahall” – Lawak! Douglas Lim Ajuk Gaya Ahli Parlimen Buat Netizen Berdekah

 

Beberapa hari lalu berlaku tragedi ngeri di mana dua buah LRT bertembung di Laluan Kelana Jaya atau lebih spesifik, ia berlaku di antara stesen KLCC dan Kampung Baru. Kesannya, 47 penumpang ceder4 par4h dan 166 yang lain mengalami ceder4 ringan.

Namun antara yang menarik perhatian pasca kejadian itu adalah kelakuan Ahli Parlimen Pasir Salak Dato Sri Tajuddin Abdul Rahman, yang caranya dilihat agak kurang s0pan ketika sidang media.

 

“Jangan perabot-perabot”

Kalau korang betul-betul follow perkembangan kes ni, mesti korang tahu macam mana cara dan ayat yang keluar dari mulut Ahli Parlimen itu.

Ramai yang meniru cara beliau tapi paling mencuri perhatian apabila pelawak Douglas Lim turut mengajuk dan caranya betul-betul mencuit hati netizen yang melihat.

Pelawak tersebut memuat naik video dia meniru semula cara Ahli Parlimen itu ketika menjawab sidang media di akaun Twitternya. Dia siap jadikan bekas makanan plastik kononnya sebagai  facemask dan mangkuk makanan adalah songkok.

Posting itu menjadi bualan ramai dan sehingga kini meraih lebih dari 600k views, 40k retweets dan hampir 40k likes.

“Ger4m je tengok plastik tu”

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen terhibur dengan video Douglas itu sampai ada yang terfikir suara mereka berdua ni sama. Di samping itu, ada juga menganggap yang Douglas ni kreatif sebab guna barang yang ada tapi on point.

Adoiiii korang ada buat video macam ni tak? 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Lobak Merah

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*