Pakai gelang pink! Usop tert3kan kena berkvrung dalam bilik, str3s sampai terfikir nak botak kepala

 

GARA-GARA menjadi kontak rapat kepada salah seorang pes4kit C0vid-19, penyanyi Usop memberitahu dia terpaksa menjalani kuarantin diri selama seminggu.

Usop atau nama sebenar Muhammad Saiful Naim Muhammad Noor, 23, berkata dia dipakaikan gelang pengawasan dan dikehendaki mengasingkan diri untuk pemantauan sehinggalah disahkan bebas daripada jangk1tan v1rus tersebut.

“Saya kontak rapat seorang kawan baik dan dikehendaki buat swab test di pusat kesihatan berdekatan… keputusan ujian belum keluar lagi tapi diarahkan kuarantin sampai 2 Jun ini.

“Doa-doakanlah negatif! Sejujurnya risau juga tapi buat masa ini saya tiada alami sebarang simpt0m atau gejala C0vid-19… walaupun rasa sihat, saya tetap patuh menyelesaikan kuarantin ini hingga selesai.

“Sekarang ini dekat mana-mana pun ada v1rus, memang kena berhati-hati. Yang penting kalau keluar kena jaga SOP sebab kita pun tak tahu kalau orang sebelah kita bawa v1rus ini,” katanya.

 

Lagi pula sekarang kena kuarantin, berkvrung dalam bilik seorang diri bertambahlah tek4nan… rasa macam nak botakkan rambut saja! USOP PENYANYI

Menerusi Instagram, bekas peserta Mentor Milenia 2017 ini berkongsi foto dia memakai gelang berwarna merah jambu dengan menyertakan emoji sedih.

Sementara itu, Usop berkata semenjak pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 ini dia mengalami sedikit tek4nan, lebih-lebih lagi apabila tidak dapat meneruskan kerjaya seni seperti biasa.

Usop buat ujian calitan atau swab test dan perlu kuarantin diri selama seminggu.

“Kerjaya memang terjejas tervk. Nak menyanyi pun tak boleh, show memang tak ada. Malah, perniagaan saya bersama mak di Kedah pun terpaksa dihentikan kerana peningkatan k3s.

“Lagi pula sekarang kena kuarantin, berkvrung dalam bilik seorang diri bertambahlah tek4nan… rasa macam nak botakkan rambut saja!

“Apa-apa pun kita doakan keadaan kembali pulih macam biasa dan kita semua boleh bekerja semula. Saya pun tengah usaha mendaftar untuk pengambilan v4ksin dan berharap proses itu nanti dipercepatkan,” ujarnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Mstar

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*