“Sup bunjut pun tak kenal?”- Wanita Enggan Makan Masakan Rakan Lepas Jumpa ‘Bungkusan An3h’ Dalam Masakan

 

Sup bunjut merupakan salah satu bahan masakan yang paling penting kalau nak buat sup daging atau tulang. Nak buat kuah soto pun kena ada bahan ni jugak. Kalau tak, alamatnya tak berapa nak sedap lah masakan kita tu.

Pernah tak anda tengok babak drama Nur beberapa tahun lepas di mana kakak ipar Nur tuduh Nur nak guna-gunakan mereka sekeluarga sebab dia jumpa bungkusan p3lik dalam masakan Nur? Rupa-rupanya tu sup bunjut sebenarnya! Kelakar betul scene tu kan.

Ingatkan benda tu jadi dalam drama je, rupanya kat realiti pun ada. Menurut Suara.com, ada seorang wanita ni enggan makan masakan rakannya ketika ke rumah sahabatnya itu sebab dia terjumpa bungkusan an3h.

Video terbabit telah dimuat naik di TikTok oleh wanita yang dikenali sebagai jannah_04_ itu beberapa hari lalu.

VIDEO:

Dalam video tersebut, dia menceritakan bahawa rakannya itu sedang memasak ketika dia sampai. Lepas tu, dia menjumpai bungkusan an3h tersebut dalam masakan itu. Tapi, sekali tengok pun tahu tu sup bunjut. 

Wanita ini juga mend4kwa dia yakin bahawa rakannya itu mahu s4ntau orang yang makan masakannya. Dia turut menyatakan yang dia tak makan langsung makanan tu sepanjang berada di rumah tersebut.

Boleh dilihat dalam video tu yang masakan tu mungkin sejenis sup, jadi tak p3lik kalau ada bungkusan sebab sup bunjut memang wajib ada dalam masakan bersup macam ni.

Video tersebut telah meraih tontonan sebanyak 2.8 juta kali dan lebih empat ribu komen daripada netizen. Rata-rata netizen menjelaskan kepada wanita itu yang bungkusan itu sebenarnya ialah sup bunjut dan bukanlah bungkusan benda t4k elok.

Kita husnuzon je lah, mungkin dia tak pernah masak sup guna sup bunjut. Mungkin dia guna cara lain untuk masak sebab lain orang, lain kaedahnya kan. 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Lobak Merah

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*