P0lis Selangor ‘take over’ sias4t ibu Neelofa k3s posting berb4ur h!naan kepada Sultan Johor

 

POLIS Selangor memaklumkan pihaknya mengambil alih sias4tan k3s membabitkan ibu kepada pengacara, Neelofa iaitu Datin Noor Kartini Noor Mohamed berkaitan posting mempert1kaikan titah Sultan Johor yang dimuat naik di laman Instagram.

Menurut Ketua Jabatan Sias4tan Jen4yah (JSJ) Selangor, Senior Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal, pihak p0lis sudah mengambil keterangan wanita berkenaan dan akan menyias4t secara terperinci berhubung k3s ini.

“Bagaimanapun jika perlu, pihak p0lis akan memanggilnya semula untuk membantu siasatan,” katanya seperti dipetik sebuah portal.

Sebelum itu, pihak p0lis dalam satu kenyataan pada Ahad telah memulakan sias0tan berhubung satu hantaran berb4ur pengh1naan kepada Sultan Johor melalui laman Instagram milik Noor Kartini Noor Mohamed.

Ketua P0lis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Anuar Omar berkata satu lap0ran berkaitan perkara itu diterima kira-kira pkul 5.44 petang Ahad yang dibuat oleh pemilik akaun.

Ketua Jabatan Sias4tan Jen4yah (JSJ) Selangor, Senior Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal.

Lap0ran dibuat berhubung paparan di Instagram peribadi milik wanita berusia 54 tahun itu yang memaparkan gambar lap0ran berita disiarkan TV3 bertajuk ‘Sultan Johor Cadang Sekatan Penuh Bersasar’.

Sias4tan awal mendapati hantaran berkenaan dibuat oleh seorang wanita tempatan berusia 32 tahun yang meng4ku tersilap menggunakan akaun Instagram milik pengadu dengan membuat hantaran melalui medium Instastory.

Gara-gara kesilapan ini, keluarga Neelofa menjadi perbualan netizen dan mencetvskan tanda tanya ramai termasuk Tunku Temenggong Johor, Tunku Idris Iskandar Sultan Ibrahim yang turut berkongsi tangkap layar daripada Instagram Noor Kartini itu.

Noor Kartini buat lap0ran p0lis berhubung muat naik di Instagram miliknya pada Ahad.

Susulan itu, Noor Kartini tampil dengan kenyataan penafian berhubung kontr0versi berkenaan.

Tidak lama kemudian, pekerja yang did4kwa memuat naik p0sting tersebut iaitu Zulshafiqah Zulkafli pula menyer4h diri dan membuat permoh0nan maaf serta meng4ku bertanggungjawab terhadap kekec0han itu.

Zulshafiqah berkata tangkap layar (screenshot) itu bertujuan untuk rujukannya tanpa berniat memuat naik di Instagram peribadinya atau akaun Noor Kartini.

Dia turut mem0hon maaf kepada Yang di-Pertuan Agong, Sultan Johor, dan seluruh kerabat Diraja Johor serta Noor Kartini sekeluarga.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Mstar

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*