Jiran t4kut dengar bunyi h4ntu, kenapa wanita ini pula elak basuh baju waktu malam? Paling win vide0 masuk #FYP, suami bagi kejvtan! – Viral

 

BUNYI macam langsuir menang!s!

Itu gambaran sebenar keadaan bunyi mesin basuh milik seorang wanita yang dikatakan turut “menggemp4rkan” jiran-jiran sekelilingnya.

“Laki aku kata kalau video ini masuk #FYP dan dapat 5k love dia akan nak belikan mesin basuh baru” tulisnya, disertakan dengan video bunyi yang dilakukan mesinnya ketika digunakan.

Sehingga kini video perkongsiannya di laman TikTok itu telah mendapat lebih 600, 000 tontonan dan lebih 70, 000 tanda suka.

Perkongsian Erra di laman TikToknya mendapat lebih 600, 000 tontonan dan 70, 000 tanda suka.

Pemilik mesin basuh tersebut Nik Hasmira Nik Yahya, 34 berkata mesin basuh tersebut dibeli suaminya di awal perkahwinan mereka iaitu kira-kira lapan tahun lepas.

“Mesin tu suami beli dekat kedai bundle tapi Alhamdullilah sampai hari ini masih elok boleh dipakai walaupun dah hampir lapan tahun.

“Cuma sekarang kalau guna dia akan keluarkan bunyi macam languir menang1s, ” selor0hnya..

Hasmira yang membahasakan dirinya sebagai Erra berkata untuk tidak menakVtkan jiran tetanggannya, dia memilih untuk tidak membasuh pakaian pada waktu malam.

“Saya memang tak akan basuh kain malam-malam sebab pernah terdengar jiran cakap takut sangat dengar macam bunyi h4ntu, ” ceritanya.

Mesin basuh yang dibeli secara secondhand ini masih boleh digunakan.

Menurut Erra dia juga tidak menyangka bahawa perk0ngsiannya itu berjaya menarik perhatian suaminya Rosli, 46 yang terus membelikannya mesin basuh baru.

“Saya saje je buat caption macam tu, tak sangka pula petang tu suami bawak balik mesin baru sebab dia follow juga TikT0k saya mungkin dia kesian teng0k.

“Sekarang Alhamdullilah boleh basuh kain dengan tenang, ” katanya.

Perkongsian Erra turut menarik perhatian suaminya yang kemudiannya menghadiahkan dia sebuah mesin basuh baru.

Menurut Erra mesin basuh lamanya itu masih disimpan kerana nilai sentimentalnya melebihi segalanya.

 

Saya memang tak akan basuh kain malam-malam sebab pernah terdengar jiran cakap takut sangat dengar macam bunyi h4ntu.

– ERRA NIK YAHYA

Tambahnya mesin tersebut telah cuba diperbaiki beberapa kali namun ia tetap mengeluarkan bunyi seakan-akan “langsuir menang1s” tersebut.

“Mesin basuh menang1s tu saya masih simpan dekat luar, saya guna untuk basuh kain-kain burvk.

“Sayang sebab kenangan yang ada dan kebetulan mesin tersebut masih boleh digunakan.

“Cuma saya akan elak guna waktu malam, takut nanti tak pasal-pasal bomoh datang cari h4ntu menang1s, ” ujarnya yang berasal dari Besut, Terengganu.

VIDEO:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber;mstar

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*