‘Abah..Abah Kena Kuat’ – Menangis Video Call Bapa, Hasrat Terakhir Arw4h Minta Anak Ajar Mengvcap Tertunai

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Itulah ungkapan paling sesuai menggambarkan situasi p1lu yang dilalui keluarga ini apabila terp4ksa menerima hakikat bahawa bapa tercinta akan ‘ditidurkan’ selepas dij4ngkiti w4bak m4ut, C0v1d-1,9.

Kisah s4yu itu dikongsikan oleh Nurul Shamimi menerusi beberapa video yang dimuat naik di akaun TikTok. Menurut wanita ini., kali terakhir dia berjumpa ayahnya adalah pada tahun lepas. Baru-baru ini, bapanya telah dimasukkan ke hospital akib4t C0v1d-1.9 dan keadaan kesihatannya dikatakan semakin mer0sot.

Abah kena kuat, kami nak peluk cium tangan abah minta maaf. Allah bagi kami peluang itu.

Berikutan daripada itu, pihak hospital telah membuat panggilan video buat kali terakhir kepada ahli keluarga sebelum pes4kit ‘ditidurkan’. Lebih mervntun hati apabila kedengaran wanita ini menangis dan meminta supaya bapanya kuat. Namun Allah SWT lebih menyayanginya, bapa tercinta telah dijemput Ilahi.

Doktor tunaikan hasrat abah nak anak mengucap untuk dia walaupun dari jauh. Ya Allah, aku tak kuat. Per1t kehilangan insan yang kita sayang tanpa boleh mencium buat kali terakhir.

Sementara itu, menerusi video lain, Nurul Shamimi ada berkongsi semula perbualannya di WhatsApp bersama ayah tercinta. Allahy4rham sempat bercerita kepada anak perempuannya itu tentang keadaannya di hospital. Tak dapat digambarkan bagaimana perasaan yang ditanggung ahli keluarga Allahy4rham namun mereka redha dengan ketentuan yang Maha Esa.

Seb4knya

Kenangan WhatsApp bersama Allahy4rham

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : OhBulan

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*