Pelajar Ini Tenang Ditvduh Ac4h Jadi MK K-Clique, “Mana Ada Saya Try Hard. Dah Memang Muka Macam Ni”

SEKADAR menghasilkan video secara suka-suka, pelajar ini sama sekali tak menyangka namanya akan menjadi perhatian ramai. Menurut Mohamad Hilmi Mohd Ishak, 22, dia membaca segala komen yang ditinggalkan dan menerimanya dengan hati yang terbuka.

Ia termasuklah segelintir komen kec4man yang mend4kwa dia sengaja meniru karakter penyanyi rap MK K-Clique dalam sesetengah video yang dihasilkan.

Mesra disapa Hilmi, dia tidak kisah dengan kata-kata yang dilemp4rkan kerana apa yang dikongsikan menerusi platform TikTok merupakan hiburan semata-mata.

“Ada yang komen mend4kwa saya try hard nak jadi MK. Bila baca komen tu, saya tanya balik diri sendiri. Mana ada saya try hard.

“Memang muka saya macam ni, nak buat macam mana? Body language pun macam tu, saya buat natural saja.

“Kalau nak kata macam MK, itu pandangan orang. Saya tak kisah, saya buat video pun untuk hiburan. Orang cakap apa, saya tak terasa.

MK

Penyanyi rap MK K-Clique.

“Tapi saya pun ada layan lagu-lagu MK,” ujarnya ketika dihubungi mStar.

Menurut pelajar bidang automotif itu, dia mula menyertai TikTok untuk mengisi masa lapang sejak p4ndem1k C0v1d 19 mel4nda.

Kalau saya mungkin tak terasa, tapi kalau orang lain? Jadi kita kena sentiasa hati-hati.

HILMI

Namun katanya, dia tak menyangka akan meraih hampir 40,000 pengikut dalam tempoh yang singkat.

“Saya installed sebab bosan kerana Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Ia sekadar hiburan, ikut trend. Saya pun baru saja main TikTok.

“Bila buat satu content dan dapat sambutan, kita rasa nak buat lagi. Masa pertama kali video saya dapat sampai 400,000 tontonan, saya terkejut.

“Jadi saya teruskan saja. Bila baca komen neg4tif, saya hanya gelak. Ada orang kata saya nampak macam MK dari belah tepi.

hilmi2

Hilmi merupakan penuntut bidang Automotif.

“Ada juga yang tegvr saya pakai seluar pendek, mereka tegur aur4t. Saya terima dengan hati terbuka apa saja mereka tegvr,” ujarnya yang menetap di Rawang, Selangor.

Di sebalik populariti yang diraih, penuntut Politeknik Sultan Azlan Shah, Perak itu mengakui bimbang apabila munculnya akaun-akaun p4lsu yang menggunakan wajahnya.

Kata Hilmi, dia sedar akan kewujudan akaun-akaun itu setelah dimaklumkan oleh beberapa individu dan berharap tiada kejadian bvruk berlaku yang boleh mencem4rkan namanya.

“Ramai juga yang hantar direct message (DM). Ada yang macam friendly, mereka kata nak pinjam video saya, nak post kat Instagram Story.

hilmi1

Hilmi memiliki hampir 40,000 pengikut di TikTok.

“Tapi ada juga yang buat f4ke account pakai gambar saya di Instagram. Kita niat lain, tapi bila orang buat macam tu, agak bah4ya.

“Kalau ada jumpa, sila double confirm dengan saya. Risau juga dengan kewujudan f4ke account ini.

“Sebenarnya TikTok ni, kita cuba ambil dari sudut positif saja. Tak perlu nak sp0il atau jatvhkan orang.

“Nak tegvr orang pun kena ada caranya. Kalau saya mungkin tak terasa, tapi kalau orang lain? Jadi kita kena sentiasa hati-hati,” ujar anak keempat daripada lima beradik itu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Mstar

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*