Tiada apa nak dig3likan! Gadis ini ‘manja’ dengan banyak haiwan, selamba c1um katak, main lintah… hanya tak suka 2 bin4tang

GARA-gara video dirinya menc1um seekor katak, seorang gadis dianggap terpengaruh dengan cerita dongeng.

Bagaimanapun, hanya video itu sahaja yang menarik perhatian apabila meraih hampir 900,000 tontonan di aplikasi TikTok.

Malah, gadis itu turut dilihat dengan selamba ‘bermanja’ dengan beberapa bin4tang lain yang mengg3likan seperti lintah dan pacat.

Gadis berkenaan yang hanya mahu dikenali sebagai Syahirah mengakui tidak berasa g3li dengan katak kerana sudah biasa dengan kehidupan di kampung sejak kecil.

Namun katanya, video tersebut dirakamkan secara spontan ketika ternampak haiwan amfibia itu semasa sedang berbual dengan ibunya di laman rumah, baru-baru ini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Saya c1um katak tu bukannya nak promote saya ni single. Tapi saya sudah biasa pegang katak sejak kecil, jadi tak ada pun rasa g3li dengan haiwan tu.

“Biasalah gadis kampung, tak ada yang g3li. Kalau orang g3li lipas dan tikus, saya anggap tu biasa saja,” katanya kepada mStar.

cium katak 2

Syahirah bersama kambing biri-biri ternakan keluarganya.

Turut dikenali sebagai Raa dalam kalangan teman-teman, kehidupan Syahirah di Kampung Gong Mengkelih di Pasir Puteh, Kelantan turut dikelilingi beberapa haiwan ternakan.

“Di rumah, keluarga saya membela kambing biri-biri. Ada kira-kira 10 ekor. Kami juga memelihara kucing, arnab dan burung termasuk burung puyuh.

Orang yang baik tu ramai, tapi bukan semua yang kita rasa selesa. Mungkin orang tu perfect di mata orang lain, tapi bukan pada kita

SYAHIRAH

“Kebiasaannya setiap petang selepas habis kerja, saya akan meluangkan masa bersama kambing biri-biri ini. Kesemuanya jinak dan suka bermanja,” ujarnya.

Menurut anak bongsu daripada empat beradik itu, dia bagaimanapun tetap mempunyai ‘p4ntang’ untuk mendekati binatang tertentu.

cium katak 5

Gadis ini tidak berasa g3li memegang lintah dan pacat.

“Saya tak suka dekati ular kerana ia berb1sa. Jika ada ular yang jinak, dijadikan tarikan pelancong untuk bergambar pun saya jauhkan sebab terbayang ular tu akan memb3lit badan.

“Selain itu, saya juga tak suka pegang ulat sampah. Bukannya g3li, boleh saja nak pegang. Tapi kalau saya pegang, rasa merem4ng bulu roma,” tambahnya.

cium katak 4

Suka bermanja dengan arnab.

Syahirah berkata, dia turut gemar memasak, malah sering membuat nasi lemak untuk rakan-rakan sekerja ketika bekerja di Kuala Lumpur sebelum bertukar kerjaya di Kota Bahru, tahun lalu.

“Dulu saya sering bawa bekal makanan sendiri ke tempat kerja, memang jarang makan di luar. Lebih puas hati rasa masakan yang dibuat sendiri,” jelasnya.

cium katak 3

Syahirah sudah biasa melakukan kerja-kerja kampung.

Ditanya mengenai ciri-ciri lelaki idaman, eksekutif akaun itu bagaimanapun tidak cer3wet kerana apa yang lebih penting baginya adalah kejujuran dan keserasian.

“Orang yang baik tu ramai, tapi bukan semua yang kita rasa selesa. Mungkin orang tu perfect di mata orang lain, tapi bukan pada kita.

“Sudah tentu saya nak cari orang yang selesa dengan saya, dan saya pun selesa dengan dia. Saya ni seorang peramah, suka bercerita.

“Cuma satu je, saya ni insecure (tergvgat) dengan lelaki yang kulitnya lagi putih daripada saya atau ber’muka jambu’. Saya lebih suka lelaki berkulit sawo matang macam pelakon Datuk Aaron Aziz,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Mstar

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*