Reviu van jen4zah raih hampir setengah juta views, ramai puji ayat ‘power’ jurujual wanita Cina ini! – “Mungkin kali ini Tuhan nak belanja saya”

VIDEO memaparkan seorang jurujual kereta yang membuat reviu van jen4zah meraih perhatian ramai di aplikasi TikTok.

Dalam video itu, Ng Li Yee atau Lisa memperkenalkan model Toyota Hiace yang sudah diubah suai sehingga meraih hampir setengah juta tontonan.

Bercakap kepada mStar, wanita berbangsa Cina yang menetap di Ipoh, Perak itu mended4hkan dia sudah enam tahun bekerja sebagai jurujual jenama Toyota.

Menurut Lisa, dia tidak menyangka video yang dihasilkannya itu akan menarik perhatian ramai sehingga meraih pengikut tersendiri di platform berkenaan.

“Sebelum ini saya ingat TikTok tempat orang berjoget saja. Lepas tu saya ada masuk satu kelas, cikgu maklumkan ia platform yang bagus. Ia percuma, cuma kena rajin cari idea.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Saya pula memang kedekut kalau nak bayar kos pengiklanan di Facebook. Saya tertanya-tanya, boleh ke guna TikTok? Kemudian bila saya cuba tahun ini, ramai yang bagi komen positif.

“Terus saya rasa bersemangat. Saya mula borak-borak dengan orang dalam TikTok, juga banyak buat video kongsi ilmu mengenai kereta,” ujarnya.

lisa3

Lisa banyak berkongsi ilmu mengenai kenderaan menerusi TikTok miliknya.

Bercerita mengenai reviu van jenazah yang meraih reaksi luar biasa netizen, Lisa berkata ia bukanlah video pertama yang dihasilkannya.

Malah kata Lisa, video reviu van jen4zah pernah dihasilkan dan dikongsi di Facebook sebelum ini, namun ia tidak mendapat sambutan.

Saya juga pernah buat video reviu van jenazah di Facebook. Tapi tak viral.

LISA

“Sebelum ini ada pelanggan yang beli dengan saya, dia kata susah nak cari van jen4zah dalam pasaran. Jadi saya buat video untuk tunjuk kepada orang bahawa kami ada jual yang dah siap convert.

“Saya juga pernah buat video reviu van jenazah di Facebook. Tapi tak viral. Mungkin kali ini Tuhan nak ‘belanja’ saya.

“Saya buat video tak terfikir pun nak viral. Saya sekadar buat saja. Tiba-tiba tengok notification banyak masuk,” ujarnya lagi.

Paling mencvri tumpuan dalam video itu tentunya ketika Lisa menyebut bahawa kita semua akan menaiki van jen4zah suatu hari nanti.

lisa4

Lisa terharu dengan sokongan yang diterimanya menerusi TikTok.

Jelas Lisa, dia bersyukur video yang dikongsi memberi impak positif sehingga membawa banyak pelanggan baharu kepadanya.

Kata Lisa lagi, dia hanya ada satu matlamat iaitu untuk merealisasikan impian individu untuk memiliki kenderaan masing-masing.

“Saya seronok bekerja dapat bantu orang miliki kereta. Matlamat saya nak bantu anda realisasikan impian dengan cepat, jujur dan ikhlas. Saya sangat hargai semua yang beri sokongan kepada saya.

“Saya sudah enam tahun dengan Toyota, tapi sebelum itu dah berbelas tahun saya jual kereta terpakai,” ujar Lisa lagi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : mStar

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*