“Sudah tentu dia kemas mainan dia, Awak tiada pilihan kena bawa dia juga” – Si Bulus Kemas Mainan Mahu Ikut Tuannya Bercuti

Ragam haiwan sememangnya comel jika haiwan tersebut merupakan haiwan peliharaan kita. Kucing merupakan teman terbaik kepada manusia, selalunya kita mendengar bahawa anjing merupakan teman setia dan anjing selalu dikategorikan sebagai cerdik dan setia.

Tetapi tidak ramai yang mengetahui bahawa kucing juga tergolong dalam haiwan yang cerdik, jika diamati betul2, kucing sebenarnya juga cerdik dalam memberitahu kita perasaan mereka.

Itulah yang terjadi kepada seorang pemilik kucing yang boleh dikategorikan cerdik apabila dia telah memuatnaik sebuah video yang sempat dirakamnya apabila si bulusnya yang diberi nama scooter sedang mengemas mainannya ke dalam bag pakaian milik mereka untuk mengikuti mereka bercuti. Video tersebut telah dimuatnaik ke Aplikasi Tik Tok dan mendapat berjuta Tontonan dan komen.

Menurut pemiliknya itu, rakaman tersebut secara tidak sengaja telah merakam saat scooter sedang “mengemas” mainannya dan diletakkan betul2 di dalam bag pakaian milik mereka. Walaupun situasi tersebut secara tidak sengaja tetapi sebenarnya haiwan peliharaan ini mempunyai ikatan dengan tuannya jadi tidak hairan jika kucing itu bertindak sebegitu.

Video:

@danim136

Wow🥺 Pets are so smart #catsoftiktok #scooterthecat

♬ Surrender – Natalie Taylor

Bila menjengah ke ruangan komen pula, ramai warga net menasihatinya supaya membawa scooter juga kerana mungkin dia tidak ingin ditinggalkan dan ingin bersama tuannya juga walaupun di luar rumah. Selain itu ada juga yang bercerita tentang pengalaman serupa yang mereka hadapi.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Tiktok

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*