[VIDEO] Buat Hal! Adik-Adik Merajuk Phone Kena R4mpas, Sanggup ‘Lari Rumah’ Pukul 5 Pagi

Zaman sekarang, memang tak dapat dinafikan yang gajet menjadi satu barang yang wajib dimiliki oleh semua orang. Tak kiralah umur dari remaja ataupun yang sudah bergelar warga emas.

Tetapi, sekiranya penggunaan gajet dided4hkan sejak usia yang muda, perkara ini mendatangkan kesan burvk kepada golongan remaja. Macam-macam lah perangai yang akan keluar bila terlampau t4ksub dengan gajet ni.

Turut berkongsi di TikTok menerusi akaun @miaaulia78, yang mana dia terpaksa ‘main’ kejar-kejar bersama adik-adiknya seawal 5 pagi! Ishh, kenapa pula dah ni??

Kejadian itu disebabkan adik-adiknya merajuk dan member0ntak selepas telefon bimbit milik mereka dir4mpas. Dek kerana terlampau ikut emosi, mereka berdua bertindak dengan ‘melarikan diri’ dari rumah.

Video:

@miaaulia78

♬ original sound – 🦄 MiaAulia🦄 – 🦄 MiaAulia🦄

Rata-rata memberi pelbagai reaksi tentang rakaman tersebut kerana gaya adegan kejar-mengejar itu seolah-olah mereka mahu mencvlik dua remaja tersebut. Aduhai.. Penat lah Min gelak baca komen-komen korang ni hahaha…

“Kalau ayah aku ni, takde gelak2 lagi dah. Balik rumah trus pekena…” – Netizen di bahagian komen

Update keadaan dua beradik

Di bahagian pinned komen pula, Mia turut kongsikan video sambungan tentang kejadian merajuk itu. Ternyata, adik-adiknya selamat pulang ke rumah tetapi diseb4t oleh ibu bapa mereka kerana melakukan perkara yang merisaukan ramai orang.

Video:

@miaaulia78

Reply to @rxwinaa

♬ original sound – 🦄 MiaAulia🦄 – 🦄 MiaAulia🦄

Di bahagian komen, ada yang memuji tindakan sebat menggunakan penyangkut baju. Ye lah kan, denda tu tanda sebagai peringatan supaya tak ulang lagi buat benda yang sama..

“Bagus, denda tetap kena jalan. Salah tetap salah” – Komen dari netizen

Yang penting kedua-dua mereka selamat pulang ke rumah tanpa sebarang keced3raan. Malah, mereka berdua dip4ntau ketat oleh ahli keluarga mereka dengan harapan tidak melakukan ‘kerja g1la’ itu lagi.

Komen Netizen:

Haih.. teringat zaman kecil dulu… Min ponteng puasa pun kena sebat dengan tali pinggang… Sejak dari tu tak berani nak cvri-cvri makan sesuka hati time puasa…

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Lobak Merah

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*