“Persiapan untuk anak di masa depan kot” – Pengantin ‘Nerv0us’ Tersasul Sebut ‘Peralatan Sekolah’ Sebagai Mas Kahwin

Perasaan nerv0us atau gementar mungkin merupakan antara perasaan yang tak asing bagi mana-mana pasangan yang akan mendirikan rumah tangga. Macam-macam benda nak kena fikir, lepas tu kalau boleh, nak pastikan semua benda perfect lagi. Fuhhh! Lain macam tekanan.

Kali ini, min nak kongsikan ins1den di sebuah majlis perkahwinan yang tular di media sosial Indonesia baru-baru ini kerana adegan spontan dan kelakar yang terjadi saat pengantin lelaki menyebut lafaz ijab dan kabul.

Menurut video yang dikongsikan di laman sosial Instagram @majeliskopi08 itu, dapat dilihat seorang pengantin lelaki lengkap berpakaian serba putih sedang duduk ketika majlis pernikahannya bermula.

Pun begitu, mungkin disebabkan terlalu nervous, si pengantin lelaki telah tersasul menyebut mas kahwin sehingga menyebabkan semua tetamu majlis ketawa terbahak-bahak.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MajelisKopi08 (@majeliskopi08)

“Aku terima nikahnya Yuliana dengan mas kahwin satu set peralatan sekolah.”

Setakat artikel ini ditulis, video terbabit sudah meraih 46,902 tontonan. Rata-rata warganet juga terhibur dengan aks1 berkenaan dan ada juga yang mengakui mereka boleh relate dengan tahap nerv0us si pengantin lelaki.

Komen Netizen:

“Pengantin rindu nak sekolah lagi tu.”

“Persiapan min.. Insya ALLAH dikaruniakan anak. Perlengkapan sekolahkan sdh ada.”

“Dah lah tersasul, tersasul kat mikrofon lagi. Habis semua dengar.”

Sumber: Instagram @majeliskopi08

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Lobak Merah

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*