[VIDEO] Selalu Bawa Bekal Nasi Extra Tapi Makan Tak Habis, Rupa-Rupanya Warga Asing Ini..

Seorang pengguna TikTok mengaku rasa bersalah berikutan mempunyai persepsi negatif terhadap rakan sekerjanya yang merupakan warganegara asing. Kisahnya bermula apabila warga asing ini sering kali membawa bekal nasi yang berlebihan namun, nasi tersebut sama sekali tidak habis dijamah.

Ujar pemilik video ini, tabiat rakan sekerjanya tidak menghabiskan bekal nasi yang dibawa menyebabkan timbul persepsi negatif dalam dirinya dan perkara tersebut membuatkan dia rasa bersalah.

Macam mana nak minta maaf tanpa rasa malu. Tam4k la, bawa nasi banyak tapi tak makan. Membazir la.

Tapi hari ini kan tergerak hati nak tengok mana dia bawa tu rupanya.

Namun, persoalan tersebut akhirnya terjawab apabila dia (pemilik video) tergerak hati mengikut rakan sekerjanya memberi makan kepada burung-burung yang berada di kawasan tempatnya bekerja.

Video:

@tokkmungg3

Macam mana nak mintak maaf tanpa rasa malu.. 😢😢#fyp #foryoupage❤️❤️ #foryou

♬ Mekar Di Jiwa – X-Ray

Setiap hari dia bawa nasi penuh dalam bekal dia sebab nak bagi separuh dekat burung-burung. Setiap hari beb, tak pernah terkecuali. Burung-burung tu macam dah tahu waktu dia datang bawa nasi. Semua tunggu atas bumbung.

Mengulas lebih lanjut, warga asing ini menceritakan pada mulanya hanya dua ekor burung sahaja yang datang menjamah nasi yang diberi dan kini jumlah tersebut semakin bertambah.

Jahatnya aku buruk sangka dekat dia. Rasa bersalah, rasa terpukul, rasa seb4k pun ada. Teringat pula ada orang pernah cakap nak memberi tak perlu tunggu kaya. Semoga kau dimurahkan rezeki kawan.

Komen Netizen:

Sumber: TokkMungg

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://ohbulan.com/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*