Ada Maksud Rupanya Cimpanzi Ni Tolak Makan Dan Minum, Hanya Terima Selepas Diberikan Oleh Penjaga Lamanya

Persahabatan itu bukan sahaja antara insan dengan insan sahaja tetapi persahabatan juga boleh dikategorikan antara manusia dengan haiwan. Haiwan tidak mempunyai akal dan fikiran, kebanyakan haiwan hanya boleh merasai kasih sayang.

Mereka tidak mempunyai akal dan fikiran sama seperti kita manusia, mereka bereaksi hanya pada cara layanan dan kasih sayang kita terhadap mereka. Sebab itulah haiwan jika kita tunjukkan kasih sayang pada mereka, mereka akan mengingati dan menyayangi kita.

Seperti seekor cimpanzi yang berusia 59 tahun. Sangat tua dan uzur bagi seekor haiwan. Cimpanzi itu tidak mahu makan dan minum. Mungkin kerana tidak mempunyai selera disebabkan sakit tua yang dialami.

Tetapi selepas mendengar suara dari penjaga lamanya datang untuk memujuknya untuk makan dan minum, cimpanzi itu seolah2 sangat kenal dan dia bahkan minum dan makan bila disuap oleh penjaga lamanya itu. Mungkin juga dia rindu. Tetapi cimpanzi itu tetap menghembuskan nafasnya yang terakhir beberapa lama kemudian.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by jentikhati™ (@jentikhati)

Menjengah ke ruangan komen, ramai warga net yang terharu melihat persahabatan mereka, Walaupun sudah lama tak berjumpa tetapi masih mengenali penjaga lamanya itu. Sememangnya haiwan dikurniakan naluri penyayang itu yang sangat kuat.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : IG jentikhati

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*