“Dia pun nak bedung juga..” -Gelagat Dik Nini JeIes Bila Papa Pegang Adik Baru Buat Netizen Terhibur

Memang lumrah di kalangan anak kecil akan buat perangai sejak dapat adik baru. Walaupun masih kecil tapi perasaan cemburu tu adalah perkara normal dan datang secara semula jadi.

Mama dan papa mesti tak nak mereka rasa cemburu, dengk1 iri hati dan macam-macam lagi lah dengan adik baru kan? Sebab tu lahbila mama nak dapat cahaya mata baru, mama dan papa kena prepare siap-siap si abang atau si kakak dari segi fizikal, ment4l, emosi dan jiwa.

Kadang-kadang letih nak melayan perasaan mereka yang suka merajuk tu. Kita pegang adik je, mulalah anak sulung tarik muka. Kita lebihkan adik je, mulalah dia rampas barang atau permainan adiknya. Itu belum campur dia ‘buat’ adik diam-diam tanpa pengetahuan kita. Tahu-tahu adik menangis je.

Ini pula adik yang cukup terkenal di tiktok yang dikenali sebagai ‘Dik Nini Titing’ dan baru sahaja mendapat adik yang baru. Disebabkan perangainya yang sangat manja, jadi ramai yang risau apa reaksi Nini lepas dapat adik baru.

Video

Pelbagai kerenah manja adik Nini untuk meraih simpati dari ayahnya. Rata-rata netizen cukup terhibur dengan perangai comel adik Nini.

Komen Netizen

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Tiktok Dik Nini Titing

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*