[VIDEO] Insaf Tak Mahu Main Telefon Bimbit Lagi, ‘Pr4nk’ Ibu C0nteng Warna Hitam Dekat Kelopak Mata Anak Berhasil!

Akses yang mudah kepada teknologi menjadi cab4ran buat ibu bapa masa kini dalam mendidik anak-anak. Malah, perubahan zaman turut mem4ksa ibu bapa menjadi lebih kreatif dalam membentuk generasi baharu.

Di Tiktok, seorang ibu terp4ksa melakukan ‘pr4nk’ terhadap dua orang cahaya matanya agar mereka tidak lagi bermain telefon bimbit.

‘Prank’ kreatif

Menerusi video Pn Atikah, dia terp4ksa mewarnakan kelopak mata anak-anaknya dengan warna hitam agar mereka berasa t4kut dan tidak mahu bermain telefon lagi.

Ujarnya lagi, tindakannya berbuat demikian adalah untuk memberi pengajaran kepada anaknya kerana sudah beberapa kali menegur supaya menghadkan penggunaan telefon sewaktu di rumah. Pn Atikah dipercayai melakukan ‘pr4nk’ tersebut sewaktu kedua-dua anaknya sedang tidur.

Sebaik sahaja bangun daripada tidur, kedua-dua anak kecil itu kelihatan sangat terkejut dan men4ngis apabila kelopak mata mereka menjadi warna hitam.

Video:

@atikahhaimi

Hahahahahahaha 🤣🤣🤣 #fyp #tiktokmalaysia #fypdongggggggg

♬ ANAK KAU MAIN HP – UWAIS & JUWITA 🤍

Bukan itu sahaja, anak lelaki Pn Atikah turut bersembunyi di dalam selimut sebaik sahaja melihat matanya sendiri. Berikutan daripada itu, Pn Atikah memberitahu ‘pr4nk’ yang dilakukannya itu telah berjaya dan anak-anaknya tidak mahu lagi bermain telefon bimbit.

Di ruangan komen, rata-rata netizen terhibur dan kagum melihat hasil kreatif Pn Atikah. Malah, netizen turut mengucapkan tahniah kepadanya kerana berjaya mendidik anak-anak agar kurang bermain telefon bimbit.

Netizen turut menyatakan hasrat mahu melakukan ‘pr4nk’ yang sama terhadap anak-anak mereka sendiri serta anak buah yang kerap bermain telefon sewaktu di rumah.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Ohbulan/https://www.sinarviral.kini.blog/

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*