‘Saya Tak Gil4 Harta’ – Hidayah Abam Syukur Nama Dah Bersih, Kongsi Hashtag #BerkatDoaAnakYatim

Kemenangan balu Allahyarham Abam iaitu Nor Hidayah Mohd Ali di mahkamah telah menjawab segala kem3lut dua tahun bersama bekas adik iparnya, pelawak Ali Puteh.

Nama saya dah bersih

Terbaru, Nor Hidayah sangat bersyukur pers3ngk3taan per1t bertemu jalan penyelesaian selepas mahkamah memutuskan Ali untuk membayar ganti rugi RM60,000.

Nor Hidayah turut mengucapkan terima kasih kepada Hakim Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur, Zulqarnain Hassan kerana menunjukkan kebenaran.

Alhamdulillah semua dah terjawab. Terima kasih Tuan Hakim bersihkan nama saya. Saya tak gil4 harta dan tak f1tnah sesiapa.

Doa orang terani4ya

Dalam pada itu, Nor Hidayah menekankan yang Allah akan membantu manusia terani4ya kerana doa mereka tiada hijab dan akan terus diperkenankan.

Selain itu, ibu kepada Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey turut menyelit hashtag iaitu #abgggsayangmenang #berkatdoasemuaorang #berkatdoaanakyatim.

Pada Mei 2020, Nor Hidayah telah memfailkan s4man fitn4h terhadap Ali Puteh berhubung kenyataan yang dibuat pelawak itu di akaun Instagramnya yang antara lain menggambarkan dirinya seorang yang tidak bertanggungjawab.

Wanita terbabit memohon ganti rugi am, teladan atau punitif dan teruk yang tidak dinyatakan jumlahnya.

Dia juga memohon satu perintah injunksi bagi menghalang adik iparnya menyiarkan sebarang kenyataan berb4ur fitn4h terhadap dirinya, kod dan relif-relif lain yang difikirkan sesuai oleh mahkamah.

Sementara itu dalam prosiding hari Jumaat, mahkamah menolak sam4n fitn4h yang dikemukakan Ali Puteh dan tiga ahli keluarganya lain terhadap Nor Hidayah dan usahawan kosmetik Datuk Aliff Syukri dengan kos sebanyak RM13,000.

Selepas prosiding selesai, Nor Hidayah dilihat men4ngis dan sujud syukur di galeri awam.

Dalam prosiding itu, Ali Puteh diwakili peguam, Noorazmir Zakaria manakala Nor Hidayah diwakili peguam Mohamed Ibrahim Mohamad manakala Alif Syukri diwakili peguam, Hasshahari Johari Mawi.

Kemelvt antara kedua-dua individu itu terc3tus selepas kem4tian Abam Bocey atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan pada 10 Februari 2020 ak1bat dem4m panas.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://ohbulan.com/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*