Sejak Darjah 1 Raih Nombor 1 & Kini Dapat 10A, Dr Sheikh Ded4hkan ‘Rahsia’ Anak

Siapa yang tidak kenal dengan Angkasawan Negara Pertama yang
dilahirkan di Kuala Lumpur pada 27 Julai 1972 iaitu Datuk Dr. Sheikh Muszaphar bin Sheikh Mustapha al-Masrie. Beliau merupakan seorang doktor bedah orthopedik lepasan Universiti Manipal, India & berkhidmat di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM).

Walaupun terkenal dengan gelaran tersebut tetapi sebenarnya bukan sahaja beliau terbaik dalam bidang yang dipilihnya tetapi juga terbaik dalam ilmu parenting yang dibuktikan apabila kedua anak perempuannya mendapat keputusan yang cermerlang.

Dalam perkongsian yang terbaru yang dikongsikan di media sosial, beliau amat berbangga dengan kedua anak perempuannya iaitu Bella dan Tasha yang mendapat keputusan 10A baru-baru ini dalam sebuah ujian.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sheikh Muszaphar Shukor (@drsheikhmuszaphar)

Selain meletakkan kebergantungan kepada Allah S.W.T dan memasang niat yang betul, kedua-dua anaknya itu bersungguh-sungguh belajar dan apabila berada dalam kelas, mereka berdua fokus dengan setiap subjek yang diajar oleh guru2. Itu merupakan tips yang paling terbaik untuk anak-anak lebih cemerlang.

Video:

@drsheikhmuszaphar

Daddy loves you Girls

♬ Allah Allah Aghisna – Nazwa Maulidia

Menjengah ke ruangan komen pula, ramai netizen terinspirasi dengan cara Dr. Muszaphar mendidik anak-anak dengan kesederhanaan dan walaupun mereka dalam kalangan orang ternama tetapi tetap merendah diri.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Tiktok drsheikhmuszaphar

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*