‘Semakin Menjadi-Jadi Lepas Kahwin Dengan Heliza’ – DS Mahadi Ded4h ‘Sc4mmer’ Guna Identitinya T1pu Pelaburan

Suami kepada akt1vis kemanusiaan, Datin Seri Heliza Helmi iaitu Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman mend4kwa ini bukan kali pertama namanya digunakan bagi tujuan sind1ket pen1puan pelaburan yang tidak wujud. Malah semakin menjadi-jadi sejak dia mendirikan rumah tangga.

Dalam pada itu, Mahadi juga turut mengesan individu terbabit yang menggunakan akaun palsu di media sosial serta di aplikasi Telegram untuk memperdaya m4ngsa.  Akib4t daripada itu, dia dan syarikatnya menerima banyak kiriman mesej daripada m4ngsa yang mend4kwa mengalami kerugian gara-gara dit1pu sind1ket pen1puan tersebut.

Ini bukan kali pertama nama saya digunakan, malah semakin menjadi-jadi sejak saya mendirikan rumah tangga bersama Heliza.

Berdasarkan maklumat m4ngsa, mereka ditawarkan skim pelaburan serendah RM300 dan menjanjikan pulangan antara RM10,000 sehingga RM18,000 hanya dalam tempoh tiga hari. Sc4mmer ini menggunakan nama, gambar dan video ceramah saya kononnya saya adalah bos mereka.

Dalam pada itu, Mahadi mengatakan bahawa setakat ini pihaknya sudah mengesan hampir 100 akaun media sosial dan laman web yang menggunakan identitinya untuk menipu m4ngsa. Antara akaun media sosial berkenaan adalah Al Kahtifah Trust, Aurora Mining Team, Al-Dagang Malaysia, Bijak Labur, Madinah Mining, Pelaburan Al-Marzuqi, MoneyStone dan Xafee Trade.

Kebanyakan m4ngsa yang terpedaya memasukkan wang diminta ke dalam akaun bank diberikan tetapi selepas tiga hari, m4ngsa diminta memasukkan sejumlah wang lagi sebagai deposit bagi mendapatkan wang pelaburan mereka. m4ngsa hanya menyedari dit1pu apabila individu terbabit gagal dihubungi selepas memasukkan wang itu.

Walau bagaimanapun, pihaknya telah membuat lima laporan polis sejak awal tahun ini dan yang terbaharu pada 25 Februari lalu di Balai Polis Kelana Jaya. Difahamkan, pihak polis telah melaporkan perkara berkenaan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) untuk tindakan selanjutnya.

Ujarnya lagi, sindiket pen1puan terbabit telah mencemarkan reputasi serta menjejaskan urusan syarikatnya. Susulan daripada itu, Mahadi meminta agar orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai sind1ket berkenaan untuk menghubungi syarikatnya bagi mengelak daripada menjadi m4ngsa pen1puan seterusnya.

Saya minta tolong m4ngsa buat laporan polis supaya pihak berkuasa dapat mengambil tindakan mengikut undang-undang. Tidak perlu gusar tindakan mereka akan menjejaskan saya kerana saya sendiri buat laporan polis.

Sumber : Harian Metro

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://ohbulan.com/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*