Ibu Que Haidar Men1nggal Dunia Ak1bat Cov1d-19

Hasrat pelakon Que Haidar untuk pulang menemui ibunya hujung bulan ini tidak kesampaian selepas ibunya terlebih dahulu dijemput Ilahi sekitar pukul 1.20 pagi tadi. Allahy4rham Rahmah Hussein men1nggal dun1a disebabkan c0v1d-19 di Hospital Sultanah Aminah (HSA), Johor Bahru, Johor.

Que atau nama sebenarnya, Tengku Iskhan Shah Tengku Haidar sendiri berkongsikan berita sedih tersebut dan turut memaklumkan yang Allahy4rham ibunya menghidap peny4kit kron1k seperti kencing manis, masalah j4ntung dan dar4h tinggi sejak beberapa tahun lalu.

Pagi semalam, kakak hubungi saya memaklumkan keadaan arw4h. Mak nazak dan mengadu sakit dada padanya.

Sebelum itu, arw4h alami serangan jantung sebanyak empat kali. Kali pertama, terjadi di rumah adik saya di Pasir Gudang manakala selebihnya di hospital.

Saya segera pulang ke kampung sendirian memikirkan arw4h ibu masih kuat.

Malah, ketika itu, abang beritahu jantung emak kembali stabil. Namun ternyata, Allah lebih menyayanginya.

Que tiba di HSA kira-kira pukul 6 petang, semalam. Ujarnya, kali terakhir dirinya pulang ke kampung bertemu arw4h ibu adalah pada Januari lalu.

Kami sempat luangkan masa bersama dan bawa mak keluar berjalan dan menikm4tiasam pedas kegemarannya. Saya ingatkan nak pulang ke Johor Bahru bulan ini dan mencvri masa bersamanya.

Kebetulan, ada kerja di sana namun, saya tidak sempat melunaskan hasrat itu.

Jenazah Allahy4rham Rahmah, 68 tahun, dijangka dikebumikan di Tanah Perkubvran Islam Felda Taib Andak, Kulai, Johor, hari ini. Allahy4rham Rahmah meninggalkan 10 anak dan 27 cucu.

Sumber: Kosmo!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://ohbulan.com/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*