Hasil sumbangan orang ramai, Fila dan Adama bina sebuah masjid di Guinea Afrika Selatan

Dulu pernah tular sebuah kisah penyatuan pasangan dari malaysia dan Afrika Selatan iaitu Puan Afilah Muhd Rushdi dan pasangannya iaitu Adama. Mereka telah disatukan dan pernah menjadi tajuk utama perkahwinan berbilang bangsa yang selalu diikuti oleh netizen.

Walau bagaimanapun kini setelah memutuskan untuk menetap di Guinea, Afrika, pasangan itu telah menolong ramai penduduk islam di sana dengan membuat pembangunan untuk keselesaan penduduk islam di sana.

Kini, terbaharu yang dikongsikan di laman aplikasi Tik Tok milik mereka adalah pembinaan masjid yang telah dibuat di atas sumbangan orang ramai dari pelbagai negara termasuklah singapura, brunei, indonesia dan tidak lupa juga dari malaysia.

Menurutnya lagi, barangan seperti lampu kipas dan hiasan dalaman masjid itu telah dibeli di malaysia dan dibawa ke sini sebagai hiasan dalaman dan barangan lain untuk melengkapkan masjid itu masih lagi dalam proses memilih memandangkan masjid pun masih dalam pembinaaan.]

Video:

@filacamara

Alhamdulillah, semua hasil sumbangan org Malaysia, Brunei, Singapore and Indonesia ❤️ taksabar nak tengok siap

♬ original sound – FILA & ADAMA – FILA & ADAMA

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen yang mengucapkan tahniah kepada pasangan itu yang banyak menolong penduduk di sana dan banyak menyumbang terhadap penduduk islam di sana

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Tiktok filacamara

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*